soya

soya menyebabkan ank akn mengalami kulit yg rapuh..ye ke ni? #preggy12week

14 Các câu trả lời

Masa pregnant ank first sy kuat minum air soya...tp tu la, ank prob kulit pulak..dpt detect sb sy bg dia susu bdn + susu fm dutch baby ..tp lps je minum susu fm tu, hbs kulit dia merah, mcm bengkak2 gatal..lps tu br dpt tahu ank kulit sensetif..lps pengasuh beritahu..dia suruh tukar susu jenama insomil yg berasaskan soya..skrg pregnant ank no 2..mmg tk mnum air soya time pregnant ni..

Biras sy, wktu dia hamil anak pertama mmg suka sangat minum soya. Anak dia membesar sihat je kulit tapi bila dh masuk usia 9 tahun anak dia ada masalah kulit smpai la usia sekarang 13tahun tak sembuh2 dan banyak pantang makanan kalau tak kulit makin teruk.

Mak mengandungkn saya ,asyik minum soya. Lahir lahir mmg putih. Tp kulit jadi sensitif. Mcm kalau nyamuk gigit atau garu.. akan tinggalkn bekas. Even tak garu teruk pon. Tetap bekas.

Setahu saya mommy yg mengandung minum soya ni baby akn jadi putih. Takde plk dgr kulit rapuh. Sbb saya pun minum soya gak and baby saya putih. Anak pertama ke sis?

Saya baca susu soya (dalam susu formula) boleh menjejaskan sistem pembiakan anak. Ini bacaan tersebut: https://my.theasianparent.com/kesan-susu-soya-untuk-bayi

Mak sy amalkan soya masa mngandungkan abg sy.. Anak mmg akn jd putih. Tp kulit akn jd sensitif sgt2..

Mjority yg minum soya bnyk kulit anak snsitif. Mmg putih. Tp nnt sensitif

Saya hitam.. Mak saya minum soya .. Lahir adik saya ..jdi cerah ko..

Jnji jangan ambil secara berlebihan. Papepun biar bersederhana

Bkn rapuh, sensitive.. dlm soya ada pseudohormon..