Makan maggie

Sory Sy ingin bertanya. Usia kandungan sy 4w tapi sy termakan maggie, sedikit shj Sparuh sudu. Sebab ada yg ckp bhaya makan maggie😅

10 Các câu trả lời

Makan sikit/berkala tu ok je. Cuma jangan kerap makan makanan yg tinggi garam/gula/pengawet. Bahaya kat kesihatan kita, dan apa kita makan akan dapat ke baby jugak. Jadi tak berapa elok nak ambil makanan kurang khasiat

pglaman sy mgndung ank pertama,dr trismester pertama sampai nk dkt bersalin makan mgi ja sis...nasi mkn tp byk mkn mgi dr nasi,sb yg tue ja yg sy selera makan...alhamdulillah xdk apa2 effect pn...

makan je, jangan hari2 plak. anak first saya, kemain hebat nak samyang 2x spicy. yg kedua ni xtahu lah cemana. masih awal perjalanan ni. doakan saya 😂

bagi saya boleh je makan maggie tapi jgn selalu tau, sbb kita time preg lebih elok makan makanan yg lebih sihat untuk kita dan baby ❣️

Bahaya kepada kesihatan ja.Tp sy dulu mengandung pun makan Maggie juga.mana tahan tak makan Maggie selama 9bln kan.Jangan kerap ja la.

Boleh je mkn tp jgn kerap sangat. Sesekali tu bolehlah sekadar buat syarat. Kalau masak maggi campur sayur & telur baru la seimbang.

Kalau termakan ke ape xpe je.. Jgn rsau sis.. Nti baby da besar, kurang kan mkn.. Itu je..

3y trước

Ok sis Terime kasih😊

takpe, sikit takpe.. bahaya sebab kandungan garam tinggi.

separuh sudu ok la. Nak bagi sampai hajat teringin. 😁

3y trước

Hahhaha baik sis

Ok je