plz share list semua barang keperluan baby bru lahir.

sorry ye,plz share plz.

10 Các câu trả lời

1. pampers dan wipes beli lebih , incase baby kuning hari ke 3 tu husband tak rushing nak beli barang , nak uruskan ibu sebab awal awal ni memang kena make sure baby kerap berak . 2. lapik kalis air untuk tukar pampers sebab bila bila je dia boleh pancut 3. minyak kayu putih atau minyak telon 4. paling penting belajar cara susu kan baby . lekapan yang betul . ni yang saya rasa menyesal tak study . baby malam first dengan second meragam sebab perut berangin sebab tak dapat minum susu sampai kenyang , hari ketiga terus masuk wad sebab kuning cecah 300 sebab susu juga , baby tak kenyang so baby tak berak .

1. Minyak telon 2. Wet wipes 3. Diapers yg byk sbb baby baru lahir akan byk mmbuang 4. Sabun head to toe (senang,tak payah nak asing2 syampu dgn sabun dah) 5. Kain barut & kain bedung 6. Nappy cream 7. Thermometer 8. Nail clippers 9. Baby bath tub 10. Baby oil 11. Vicks 12. Moswuito patch (sgt mmbantu bila musim nyamuk, safe for baby) 13. Cotton buds 14. Kapas

🌸4set sarung kaki/tangan 🌸napkin untuk bedung 🌸kain lap mulut lembut utk lap muntah or lps nyusu 🌸pampes newborn 🌸wipes 🌸4set barut baby 🌸tub mandi baby 🌸set mandian kecil utk bwa hospital 🌸set mandian besar utk rumah 🌸towel lembut 🌸baju siang 3or 4set 🌸baju malam 3or 4set 🌸beg baby bawa g hospital 🌸topi baby 1

5y trước

aah..okey..sis tq,

semua yg dh share cuma nk pesan bju nb xpyah bnyk2 nnt x sempat pakai dh kecik..bby cepat membesar..

1. Pampers new born 2. Barut 3. Stoking tebal 4. Sarung tangan 5. Minyak 6. Baju lengan panjang & seluar panjang

yg pling pnting bju ntuk newborn xperlu bnyk,nti bby dh keluar bru lh tmbh sikit2✌

Takde napkin pon. Huhu Masih relevan lagi ke orang pakai napkin sekarang?

5y trước

napkin mmg perlu...sbb nye boleh selalu ganti setiap kali mandi kan Beby...sekali pakai...sekali tukar...

ilmu penyusuan ilmu penjagaan baby dan ilmu melahirkan.. he he..

5y trước

belajar dari kesilapan. dulu sebelum bersalin fikir cari duit je. lepas tu list barang baby banyak2.. nak anak kitalah paling bertuah. akhirnya blurr juga sebab banyak benda xtau.

tq for sharing😍

💕