gambar sensitif episiotomy

sorry saya post gambar ni sbb saya nak tahu ada tak yg mcm saya luka jahitan episiotomy jadi mcm ni? boleh tak share apa perlu saya buat? esok saya nak ke klinik check

gambar sensitif episiotomy
54 Các câu trả lời

Sis g klinik iltizam kt ampang waterfront. Sy lagi teruk dr sis. Sakit x bole bincang. Merah n bernanah. Baru sekali telan ubt dr klinik tu. Alhamdullilla. 99% hilang sakit.

5y trước

Bkn terbuka sis. Sy pun xtau nk explain mcm mna. Sbb spnjang jahitan tu bengkak berdarah n isi tu nmpak merah. Doc tu ckp kna infection. Memg klinik utk pre/postnatal so dia bole cek. Taip je kt google maps atau waze klinik iltizam ampang waterfront.

ngilunya rasa..sy 38minggu 6hari... smlm g hosp..bukaan 2cm.. diorang sruh blik dulu... nervous semua ada.. minx semua doakan sy semoga dipermudahkn..

4y trước

aamiin.. 🤲terima kasih🌹

Saya pernah jadi macam ni. Setiap kali mandi / kencing saya akan letak ubat kuning dan ubat antiseptic. Alhmdulilah seminggu je terus baik. Sis boleh cuba kalau nak

5y trước

Tak sure. Sy rasa macam kena bergesel dengan pad. So kerap rasa tak selesa dan takde ruang udara. Sejak dari tu tukar pakai pantyliner tukar setiap kali rasa tak selesa tu and setiap kali tukar tu sy apply ubat kuning dgn antiseptic. Selalu basuh dengan air suam dan lap dengan tisu.

Saya dah hari ke19 berpantang pun takut nak tengok yang sendiri punya 😫😫 Last check misi cakap jahitan ok..rasanya lepas pantang jugak la baru saya tengok..😂

4y trước

nurse sini suh tgk jgk luka kita cmne..sbb sllu suami yg letak ubat mmg kita xtgk la😂

Klo Ada kunyit ,buat air rebusan kunyit / manjakani atau sirih ,buat bilasan terakhir .. Saya buat suam² sikit .. lps tu lap sampai kering baru guna pad ..

Tu isi daging ke😣 Saya tak berani check bawah sendiri. Nurse yang dtg melawat rumah tolong checkkan. Katanya dah kering. Tapi kenapa ada rasa sakit2 lagi.

5y trước

Haritu sakit mcm rasa kulit melecet tu. Sekarang dh ok sikit bila lepas cuci dengan air garam. Sekali sekala je rasa ngilu. Hari ke 20 harini

Maaf nak tanya jahit ni kt vagina ke? Saya xpernah pregnant lagi..bila tgk ni alahaii takut pulak.. doakan sy dpt menjadi ibu suatu hari nnti. 🤗

5y trước

Ouhhh thanks sis

pernh jgk mcm ni msa ank first..tp lepas je benang smua tanggal..isi tu akn kecut sdri nti..yg pnting rjin2 je cuci2 dgn air suam cmpur garam sikit

5y trước

Berapa lama masa untuk benang tanggal?

mommy.... klw nk cuci bhgian sulit yg ada jahitan cci dgn air garam suam yaa....ne sebb spya x kena jangkitan kuman...n 1 jhitan cpt baik..

Msh bengkak kot sis .. semoga sis cpt pulih ..jaga pemakanan sis ,lg satu mkn vit c ..elok utk dalaman .. bli kt farmasi je sis