Bayam celup tepung

Sorry nak tanya. Siapa tahu kalau kita buat bayam celup tepung utk buat snek boleh tak utk naikkan hb? Atau kalau dah buat mcm tu, khasiat bayam tu dah takda?

5 Các câu trả lời

sy hb cantik 14 Alhamdulillah.. cuba amalkan buah dan sayuran yg kaya asid folik .. punca kurang darah ni sbb kurang asid folik semulajadi. saya tiap pagi mesti sarapan kurma 3biji, pisang sebiji, kismis 7biji dan buah tin kering sebiji.. sebulan sekali sy mkn delima.. then sayuran pulak brokoli, bayam dan lobak .. semua yg sy sebut tu bagi asid folik dlm tubuh kita cukup n masalah hb kurang pun takdak ... makan sup sayur bayam je sis .. tak perlu goreng² ni .. takut kolestrol naik atau nauzubillah kena gdm klw bnyk sngt minyak .. cuba amalkan tips sy in sya Allah menjadi

awk cuba mkn peria katak, mak mertua sy suh sy mkn peria katak tkpun yg crispy punya, kak ipar sy mkn terus elok bacaan hb dia. dont worry, x pahit pun lgi ii yg crispy

Rebus buat ulam sis makan dgn nasik.. lg byk khasiat dri goreng.. Bykkan makan sayuran hijau, makan buah delima, makan kurma..

mkn yg dimasak rebus lebih baik drp goreng celup tepung. berminyak pun kurang elok

lebih elok makan yg rebus. bila goreng tu dah berminyak. khasiat dia kurang