worried mum

So my son have like pimples on his face since he is few days old. Im not sure if its normal or not. Now he is 2weeks old and its getting more. If he is in aircond room his skin seem to be fine but when we use fan his skin come out this pimple like thing on his face. I already tried to put baby oil during his massage but it seems not to be working. I do not pop it or disturb it. What should i do? Baby is on breastmilk only and using drypers head to toe wash and johnson's baby oil. He showers once a day since 4days old. He also have mild jaundice.

worried mum
71 Các câu trả lời

Sama mcm bby sya, hrini hari ke 15. Nurse bilang ruam panas. Bby xbole kepanasan confirm memerah muka. Tp sya rsa mungkin sbb kulit bby sensitif

Baby kuning better jgn Guna any shower soap lg...and merah2 n these tiny pimples biasanya common utk bby kuning ...lama2 ia akn hilang by times. ..

baby sy pun mcm tu jugak.. tp lepas letak bedak sejuk, 2hari lps tu dah flawless balik muka baby.. letak bedak sejuk kampung..handmade org kampung

my bby have this kind of pimples too . it’s called heat rash by my dr . she gave me calamine lotion and to put bby in aircond 😅

normal je sis.. sebab tu adalah kesan daripada suntikan BCG.. lama dia akan hilang sndri.. jgn risau ye.. anak sy pn sama jugak .

Baby sy pn sme.. Risau jgk sbb dh byk ada kat muka.. At last, sy dptkn sudocream dr farmasi.. Alhamdulillah, semakin pulih..

sama laa mcm saya. dia tumbuh kat mata. rimas pula nengoknya. dia yang alami kita yang rasa cam gatal tak selesa. alahai

Baby saya pun ada jga. Breastfeed saja timbul, either ruam panas or ruam susu. Saya biarkan saja. X kacau n sapu pa2.

Hai mommies u boleh try cari cream Uniflex ni di farmasi berdekatan rumah u.. and apply pada tmpat tu nipis yaa..

normal deal . no need to be worried . lama2 nanti akn hilang . jangan sentuh or buat apa2 pada bintik2 tu .