my son already 5 months tp suka masukkn jari die dlm mulut..parents tell me how to solve my problem ?

6 Các câu trả lời

normal lah sis. jangan halang apa anak nak buat, itu perkembangan dia. biar kan je nak isap jari ke kaki ke sebab itu dah memang perkembangan dia sekali dengan merangsang minda dia. mcm saya, saya biar je anak saya explore apa apa pun. asalkan kaki dan tangan dia bersih dan persekitaran sekeliling dia bersih.

5y trước

😍😍😘

Benda ni normal.. Tp kalau rasa teruk sgt, cuba calitkan asam ke atau apa2 yg rasa masam, masin kat jari baby tu.. Nanti dia masuk dlm mulut rasa pelik pastu dia akan stop masuk jari.. Tp biasa la jangan risau mmg normal😊

5y trước

thanks for ur advise sis

5y trước

thank you 😁

kebanyakan baby mmng cmtu.. its normal sis😉😊

5y trước

not sure sis... smpai umur brapa

normal sis... mybe baby gatal gusi

5y trước

thnaks sis

tht normal dear

5y trước

ooo thnkss sis