Melahhirkan awal

Hi smua, nak tnya ada tk yg berpengalaman bayi kurang berat atau kecik lpastu doktr suruh serah diri untk masuk ubat 36weeks🥹

5 Các câu trả lời

hi sis, saya baru melahirkan bayi awal 36 week. saya ada gdm ikutkan kena tunggu dr juga bagi tarikh, tapi baby pula tak sabar nak keluar awal🥲 alhamdulillah walaupun baby lahir awal dan berat kurang (2kg) lepas nurse and dr cek semua ok, dapat discharge awal.

Saya pun baby kecil sis.... 35W baru 2.2kg.... Serah diri pada 37W++ mcm tu.....sementara tggu serah diri tu, saya amalkan makanan tinggi protein. Hopefully dapat membantu naikkan berat baby.

sedara sy baru selesai bersalin sbb baby kecik. air ketuban kurg, uri mengecut. 37minggu bersalin bby 2kg. 2x induce 1x drip tp bukaan 3cm je last2 czer sbb bby dh kurg gerak dan weak.

bby iugr. bnyk kes mcmni dkt wad. placenta awk dh matang terlebih awal..jadi nya bby tak dpt serap nutrisi dari ibu. lebih baik bby mmbsr dkt luar.

sy pn doc pakar scan bby kcik dri usia. 2mgu lgi bru p scan. xtau lah kena bsalin awl ke x.