Baby Mudah Terkejut

Hi smua anak sy 5bln mudah terkejut dah try mcm2 balut smua tp masi agi. Kadang time kna dukung or tdo dia pandai terkejut sendiri. Ada tak apa2 petua untuk hilangkn rasa terkejut baby.. Bole share..

10 Các câu trả lời

time tido baby terkejut sendiri ye? kalau tak silap itu moro reflex, sebenarnya normal dan baik untuk perkembangan sistem neuro baby. selalu 5/6 bulan akan hilang sendiri, rasanya tak lama lagi baby dah tak terkejut. tapi mmg saya pun letak bantal bawah kaki supaya ada rasa mcm org pegang . dan buka white noise selain itu persekitaran mesti selamat dan tenang.

If im not mistaken, baby mudah terkejut is a good thing.. meaning dia peka dgn keadaan sekeliling n tiada masalah pendengaran.. eventually, baby akan lebih selesa over time.. Yet, bettee u ask ur doctor advice if situation tu sgt merisaukan.. correct me if im wrong yaa..

Baby I dulu mudah tekejut jadi, i put something atas badan dia, mcm blanket yg ringan tu atas dia, or soft pillow. Or sometimes i meniarap kan dia, tapi kalau meniarap make sure u selalu tengok dia. My baby pun 5 months

Baby sy ms 2-4 bulan lebih mmg asik terkejut kdg sampai menagis.. Tp ni dh 5 bulan lebih dh kurang lh terkejutnya... Xpe sis jgn bimbang.. Makna nya walopn dya tidur tp dya peka keadaam sekeliling...

Ank2 sy dlu pn mudah trkejut...klau time tido sy letak bantal kecik kt bg sbg pemberat spya die x trkejut..tp sthu sy klau bby terkjut tu bgus..means die peka dgn keadaan sekeliling

Cuba letak bantal bean sprout kat dada baby.. Baby rasa mcm dipeluk.. Google je bumblee bee bean sprout pillow..

5y trước

OK sis nanti I try. TQ

Samala kita..bby asyik terkejut,kadang ada mende melintas depan Mata pun terkejut..

Xtaula..better jumpe doc

Biasa kn tdo meniarap..

mmg baby camtu kan