36week4day

smlm dah starts sakit contraction 5minit sekali.. tapi bukaan baru 2cm.. harini cek pun masih 2cm jugak.. ada cra tk nk buka jln lagi.. nk iktiar cara berjalan, jln itik, jut ketampi, duduk becangkong.. tp still 2cm.. tp masih sakit bhgian pinggang..

36week4day
19 Các câu trả lời

Bnyk kan bce surah Mariam .. Insyaallah dipermudahkan ... Smbil 2 usap perut ckp ngn baby pujuk bby ..insyallah cpat bkaan cm .. Sye dh cuba .. Sbb 2 sy bg twu sis .. Dri 2cm tros ke 4.. N xlme tros ke 7 cm ... Sye pn ari 2 lebih 2 ari .. Dri tarikh due .. Bnyk kn berdoa sis .. Sye doakn sis dipermudahkan sgale urusn ,..

Sis mcm mana rasa contraction tu.. So sya dah 39 week tpi belum ada tanda2 nak melahirkan😥 Jadi wory laa sis pasal sring tego dorang yg usia kandungan nya msih kecik tpi dekat2 nak bersalin sudah. Sedang aku dah 39 week rasa nak bersalin pun blm ada😓😓

5y trước

Tak tahu nak cakap lah.. tapi sakit.. tarik habis pinggang semua.. last sekali kena ceaser

Sis mcm mne ye sakit contraction.. Sy ank prtme..skrg 36week 5day..sakit bhgian pinggang smpai punggung.. Tnde nk bersalin jgk ke tu.. Bawah perut pun rse sakit... Cmfius

5y trước

Erkk,sy pun 36 week da..perut selalu mengeras..😥first baby lakk...

Samalah. Sy pun dah 36/5 week. So far xde rasa pape. Cuma asik mengeras je perut ni. Pastu mcm ada keputihan keluar. Nk ckp mucus plug mcm bukan. Hehe

sorry sis nak tnya .. sblm start contraction tu awak ad kluar air ktuban tak ? sbb sy pon 36week jgk ad kluar cecair tpi xde contraction 😅😅

5y trước

ooo mcm tu .. okey2 tq yee

Baca selawat dan doa nabi nuh..mkn buah kurma dlm bilangan yg ganjil..insha allah semoga dipermudahkan urusan bersalin..jln2 dlm wad tu pun dh ok

Sama sis cuma sy lebih Sehari je dri sis... Air ketuban dah leaking dan keluar tanda..

Moga dipermudahkn semua urusan sis. Sy pun 36w lebih ni. Belum ade tnda ape2 lagi.

jalan banyak,squad,jalan itik. in shaa allah buka cepat tu.

Takpe.. zikir byk2. Minta Allah mudahkan...