RAMBUT GUGUR SELEPAS AMBIK DEPO

Hi mommies ada x kat sini mengalami situasi mcm sy??sy baru dua kali ambik depo …sejak kebelakangan ni rambut sy bnyak gugur…time mandi gugur..time sikat lagi lah banyak gugur…nak tny pendapat mommies…better i tukar perancang ke atau x ambik perancang terus?just nak pandangan..boleh cadangkan x vitamin yg boleh hentikan rambut gugur selepas ambik depo?#bantusharing

1 Trả lời

Awk dh berapa lama postpartum? Kalau bawah setahun selalunya mmg lepas beranak rambut gugur teruk. Selalunya jadi 4 bulan keatas.

6mo trước

Ya, sy rasa bukan sebab depo. Sebab awk baru lepas beranak. Sy pun shedding anak masuk 4 bulan sampai skrg. Anak sulung pun gugur juga. Tp tak seteruk ni rasanya. Dah setahun lebih baru rambut recover balik.