40weeks dan iol (induce)

Ada ibu ibu berpengelaman induce tak? Share sikit tips untuk kekal positif 🙏🏻🥹

3 Các câu trả lời

sy ank no.2..smua jnis kna,msuk ubat 2 kli,belon,pchkn air ktuban n drip air...ubat xjd ape..xde cntrction jln xbuka,belon sakit skjp pstu hilang buka 3cm..dia tolak trus lbour room pcah ktban n drip air...drip air pling skit..dr xskit tiba2 sakit trus 3 mnit skli....pstu mkin kuat smpy smnit xsmpy jrak dia sakit je yg rse smpy gelepor2 la...tp tips dia kekal tenang je ..sy start msuk lbour room zikir spnjg mse...tgh glepor powm ttp zikir..ank sulong dlu kluar xmngis sbb ambk mse lme kuar...jd kli ni tekad nk tenang je nk rse ank duk kt dada..alhamdulillah dpt rse..skrg bby dh 2 bln...jd tips dia tenang je wlau skit mcmne powm,zkir jgn lupa,pstu belajar cara penafasan,cara push yg btol..insyaAllah moga dprmdhkn urusan ibu slmt ibu dn ank..