Perut buncit

Normal ke kalau kita preggy 11 minggu 2 hari tapi perut buncit mcm dah 4 bulan😭 buncit sangat perut ni sampai org ingat dah preggy 4 bulan padahal baru 2 bulan.

16 Các câu trả lời

samalah kta. . saya pun 11 minggu. bila org tanya,saya cakap nak masuk 3 bulan . diorg terkjut sbb perut dh besar 😅 doctor ckp,kalau kehamilan kedua & keatas mmg cpt nmpk perut. dan ketinggian pun jadi slh satu factor. org yg xcukup tinggi mcm saya mmg selalu perut besar ketika hamil. 😅 masa hamil anak ketiga dulu pun org tego perut besar. tp bby lahir 2.7kg je. 🫰🏻

Normal. Sy la mcm tu haha.. Sy ni da la jenis badan kecik je tau.. Tetibe je awal da ade baby bump. Bile da 3rd trimester lg menjadi2. Byk baju xmuat pakai. Tp da selamat bersalin, baby tak dela besar 2.8kg shj. Setiap kali scan pon doc ckp okay. So sis jgn risau eh. Enjoy ur pregnancy.. Slalu borak2 ngn baby

2y trước

sama la kite. sy rendah tp baby ikut genetik ayah dia. nak dptkan edd pon susah. tetiba awal 2w..perut mmg cepat nampak same cm ngandung kakak dia dulu.. org duk tanya bape bulan mcm dah 3,4 bulan padahal baru berapa mgu je..

sy pulak terbalik dgn awk😅 dh 6 bulan pun perut masih x nampak². mmg org tak akan perasan pun tgh pregnant 🤭 depends pd badan masing² sbnrnya. asalkan baby sihat. abaikan kata² org☺️

normal je.. hihi, comel je soalan.. jangan stress. lain kandungan lain perubahan fizikal kehamilan. just enjoy your pregnancy journey. asal awak dan kandungan sihat. ❣️

2y trước

Thank you awak😭❤️

normal jaa kadangg perut kita tebal .. ikut pada owg .. saya pregnant 5bulan dh macam 7bulan dah .. sbb isi perut tebal misi cakap .. dia kick pun rasa sikit² jew ..

2y trước

ye samala sy org ingat sy hamil kembar..perut tebal rasa kick pun xkuat tpi dgr jantung baby normal..Alhamdulillah lega..

sy bru 10week tp perut besar...haritu ank first czer sbb baby besar dkt 4 kilo ..kalini nurse dh warning awl jngn mkn manis sngt nnti czer lgi ahahhahahaha

2y trước

sis bdan kcik kot kna czer ank bsar..Sy ank sulung 3.69 normal yg kdua x tw sbb bru brp mnggu bku pon x bwt lg

Normal.. perut kita ni seiring dgn kemampuan bdn kita nk bw.. mcm sy preggy dh 4 bulan tp perut xnmpk lg pun.. jln² xda org perasan pun

normal ja Sy dlu ank sulng mcm tu yg kdua ni x tw la sbb pert mmg dh bncit skit lpas brslin Sy pon bru bbrp mnggu tp dh nmpk pert..haha

Sama lah saya baru 12w tapi perut dah besar. Mungkin sebab dari sebelum pregnant memang dah buncit kot banyak lemak 😅

hahaha sama mcm sy sis 😂 badan 36kg tp perut masa g scan haritu terkejut dr. besar jugak pewut awak 🫢