Hb rendah 10.3 jew

Assalamualaikum smua 🥰 fiqah nk tnya mcm mne nk Hb naik dri rendah 10.3 😭😭😭 ad sesiapa blh tlong tak 🥺🥺🥺 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing #seriusnanya

16 Các câu trả lời

makan hati lembu/ayam , kerang , sayur2 , buah betik , jambu batu , delima , sis boleh ikhtiar lgi tuh , jangan jadi mcm saya 😅 dari buka buku smpai lah minggu lps hb 7.9 , last sekali keputusan doktor pakar sebelum nak bersalin 27hb nie , kena masukkan darah , alhamdulillah naik sikit , tapi masih tak memuaskan lagi , doakan saya selamat bersalin dan tiada apa2 yg berlaku 😊

2y trước

iyew kew wak. ok wak . semoga dipermudahkan ursan kite smua 🥰

Saya pernah drop sekali je 10.1 sebab suka minum milo .. buat masa sekarang cut terus semua jenis kafein tersenarai .. keep makan iron tablet tanpa miss .. macam saya makan waktu malam sebelum tidur , buat 2 minggu berturut2 banyakkanminum air kosong air yang tambah darah inshallah boleh naik .. kalau tak naik kena tukar ubat lagi perit sis

Makan kurma 2 atau 3 biji setiap pagi dan malam..dengan susu..sebab saya pun macam tu HB rendah asyik 9 jer bila sye makan kurma sekali check up Alhmdulillah 12 naik HB tp tgok jugak cara pemakanan awk..

Saya pn HB low mula² pregnant.. Tp saya mkn sup tulang, mkn daging, mkn sayur bayam merah, alhamdulillah HB dah normal.. Try la sis.. 🥰🥰

Sy hb rendah gak fes trimester dulu. Ubat jgn skip, mkn kerang, red grapes & guava. Kafein jgn amik langsung/limitkan setiap trimester

sy 35 weeks minggu lepas check hb 13.3.. nurse tnya makan apa, yg sy igt sebelum g check up minum horlick😂

Iron rich diet, avoid caffeine (tea, coffee, milo, carbonated drink). Ubat on time.

2y trước

Milo ada kafein sis dayah. Limit kan pengambilan ye.

jgn skip vitamin kk bagi. capsule minyak kelapa dara & pati delima gulsan pon membantu

Mkn jambu batu.. Brokoli tu rajin rajin buat sayur goreng..

2y trước

ok wakkk . makasih tau

makan kurma, jambu batu, mkn sayuran hijau. ubat yang klinik bekal mkn juga