Confuse boleh ke tidak 😆😆😆😆

Hi mummy smua...time prgnant boleh minum air bergas tak..teringin..tapi takut...😅#bantusharing #ingintahu #advicepls

6 Các câu trả lời

Hai sis, saya bagi info drp theasianparent. Bergas/soda boleh minum tapi dlm jumlah yang kecil kerana ia mengandungi gula yg tinggi yg boleh menyebabkan obesiti & diabetes. Minum yg terlalu kerap boleh menjejaskan penyerapan kalsium sekaligus merencatkan perkembangan & tulang dan gigi bayi. Ada byk lagi info ttg pemakanan/minum dalam aplikasi ni sis.

Kalau teringin boleh je minum 1 tin kecik tu. cukup la habiskan teringin, then kalau boleh tahan nafsu utk kurang minum air bergas. Sebulan sekali (klu teringin) okay je

Sy haritu teringin jgk, beli pepsi black pastu buka lama sikit baru minum... X berani nk minum yg biasa sbb ada gdm, kena cari yg zero sugar...

sya pon mnum jgk sbb tringin tpi sya cmpur dgn air masak..

kalau boleh jangan sis

bole asl sikit je