Tips Atasi Bayi Sembelit

Selamat tengah hari semua👋 Siapa ada masalah bayi sembelit angkat tangan🙋‍♀️ Kita kalau yang dewasa sembelit pon sakit, apa lagi bayi pulak kan?😰 Min paling kesian sangat kalau tengok bayi sembelit, sebab dapat rasa sakit dia macam mana😣 Jom kita baca tips di bawah untuk persediaan parents semua atasi masalah ini berlaku. *NOTA : LIKE & IKUT POST ini untuk rujukan masa hadapan.

Tips Atasi Bayi Sembelit
6 Các câu trả lời

bagi orange.. anak saya confirm berak beberapa jam lepas makan perahan orange.. orange juga ada vitamin c semulajadi utk kuatkan imun bayi tau.. mmg dr 6 bulan sy perkenalkan orange untuk baby saya sampai sekarang, jika dia xberak 3 hari, saya akan beli orange dan hanya beberapa jam selepas itu terus abes taik 3 hari dia teran.. tips utk membeli orange yg manis dan tidak terlalu masam adalah dengan perhatikan betul2 kulit orange tersebut dan pastikan ada bintik2 oren gelap di lapisan kulit tersebut.. contoh seperti dalam gambar sy beri 😉 kalau baby nk demam, cecepat bg perahan orange.. anak sy demam 1 malam saja (demam suntik MMR 9 bulan)

Noted 💕 Boleh jadi panduan 1st mom mcm saya ni #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Okay min 👍🏻👍🏻👌🏻😊 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

makan buah naga dan sayur-sayuran hijau

howww? #TAPactiveusers #TAPsupermoms

4y trước

Boleh tekan gambar, tengok gambar kedua ya puan😊

👍👍