Pernah terkena Simpul Biawak?

Hi semua selamat tengah hari🥰 Siapa pernah kena Simpul Biawak ketika hamil ya?🙋‍♀️ Simpul Biawak ni kalau kena memang sakit sangat sampai boleh menangis tau😭 Min dulu awal kehamilan selalu kena, rupanya ada sebabnya kenapa selalu boleh terjadi tau. Jom baca sini ya semua & ambil nota☝️ *NOTA : LIKE & IKUT POST untuk rujukan masa hadapan.

Pernah terkena Simpul Biawak?
37 Các câu trả lời

Baca punya baca komen2 sini,owhh yang itu.. anak first dulu ,sy mmg slalu kena.. Betul tu sakit x bole bwa bincang. nak menggeliat yg tiba2 terbangun dari tidur pun dia serang sy.. Nanges wuiiih..😭 tp skrg x. Mungkin betul sbb kalau cukup minum susu or ambil pil kalsium boleh elak dari semua ni. Sy cuma sekali kena spjg preggy kali ni (2nd).. Mungkin sbb sy terskip mkn pil kalsium sy tu n kurang minum air n sbb sy x elak minum minuman berkafein masa tu.. 🥺

sy pernah baca untuk elak kan kene simpul biawak banyak kan makan makanan y bayak kalsium.. tapi sy tak pandai minum susu so amik vtm kalsium je lah.. Alhmdulilah anak pertama dulu xpernah kene.. harap ank kedua ney tak kena lah... tapi sy selalu kene lenguh² kaki time nak tido.. mungkin banyak jln kot time kerja

huhu tu rupa nama nya..msa hamil 2008 dlu alahai...subuh² tu asl kita mengeliat dan luruskan kaki Allah tuhan ku urat betis tu di pulas nya cm urat nak putus.. sakit nak mampus smpi nangis² sy...nak blk kn kaki kejang tu lah ssh btl

2 kali dh kena. Rsanya sbb skip pil kalsium beberapa ari. Malas nk telan 🤣 kalau skip beberapa aru, standby la gigi sakit. Pastu pepagi tgh mgeliat, zap, betis kejang. Kepuk suami kt sblh suh urut😝

masa anak first selalu kena ..skg preggy ke3 jarang kena ..ikut petua klu masa kena tu angkat tgn berlawanan kaki yg kena simpul biawak tu alhamdulillah menjadi .. sy sejenis yg xminum susu 🙊

bfore this mmg tk penah kene lgsung, preg masuk third trimester start kene ni dh 3 kali rasa pagi pagi buta kena sakit betol. lpastu nk baik dia tu berhari hari kaki yg kene rasa sakit tegang je urat

sy preggy sblm ni xpernah kena..xtau pun sakit tu mcm mana..selalu suami jea biasa kena..huhu tp preggy yg ke3 ni sekali tu pernah kena..ya allah sakit mcm kena cubit tiba2..🥲

sy kerap kna waktu pregy yg 1st.. mmg nangis masa kna..suami tlng urut bg reda tegang kat betis. Tp skng ni kalau terkena je cpt² goyang² kan ibu jari kaki..

Masa bujang selalu tak pasal2 kene. Masa pregnant ni alhamdulillah takpernah kena dah .. mungkin sbb jual susu farm fresh so hari2 teguk susu tu kot 🤣

skrg 21w..aritu kene pehh sakittt.tp magic la suami urut trus hlg. hahaha .sy mkn vit kalsium pehh syukoo truss hlggg..xde kene dh simpul bewokk nii.