Air Liur Banyak?

Siapa macam saya ada alahan muntah2 tak kira waktu,dan air liur yg banyak terlampau???? sudah sebulan lebih saya alami air liur yg banyak dan sering meludah antara 5-10saat..sehingga mengganggu harian saya,semasa tidur malam pun terjaga utk meludah,sy sedia kan baldi sebelah katil...solat pon sy sediakan baldi?..agak2 smp bila ya.. Ni gambar bekas saya meludah,tak rehat sy dibuat nya... Siapa ada pengalaman mcm saya.....

Air Liur Banyak?
17 Các câu trả lời

Sma mcm sya air liur terlebih setiap masa keluar.tisu berpuluh kotak dah pakai buat meludah sbb tak larat nak ulang alik meludah ke bilik air.stop pun time mkn je lepas tu kluar balik .doktor ckp ni mmg hormon.ank ptama dgn kedua boy so takde kluar air liur mcm ni.ank ke 3 ppuan kluar air liur smp 5 bulan..skrg dah nak masuk 34w ank no 4 pun sama smp 4 bulan dah tak kluar lagi.sbb 3 kali scan hari tu bby kali ni pun ppuan..sepupu sya pun sama 5 org ank ppuan semua keluar air liur mcm ni...mmg takde ubat utk stopkan ..its hormon ibu mngandung

4y trước

Tak pasti lah akak..tapi kebanyakan dgr yg kluar air liur mcm ni dpt bby girl

Sya....ank No5.. Ank lain xde mcmni.. Mlm2 saya nk tdr saya lapit kain tuala tepi mulut..biar air meleleh sdri. Bkn jnis air liur yg nk kita ludah tu.. Ni jnis air liur mcm terasa kecur nk mkn masam gitu.. 🤭 Smpai skrg 4bln lbih pon still kuar lgi air liur Dan nk mludah

4y trước

Adoiii.. Rasa luga kalau pekat2..tmbah bln puasa ni.. Meloyakn jeee

Saya sampai 2nd trimester baru alahan, mual2, pening kepala semua sikit2 beransur hilang. Tp orang kata alahan ni petanda baby kita sihat (insyaallah).. Sekarang saya dah 3rd trimester alhamdulilah alahan semua dah tak ada, sekejap je rasa masa belalu dah..

4y trước

Harap sy pon mcm tu lah, risau klu berlarutan smp ke 9bln,sebb ada sesetengah ibu mcm tu

Sama.. wlpn muntah tu dah tode tp air liur ni banyak je jugak. Kdg rasa lg bnyk air yg kuar dari air yg di minum. Nk becakap pun segan sbb bila ckp sikit dah penuh mulut pastu jenuh nak kena ludah dulu. Kalau tk bertakung dlm mulut la cita dia 😂

4y trước

Betul tu..kadang terlepas ckp memg trs nk termuntah..nk jumpa jiran pon segan

Sy pun air ludah terlampau byk sehingga sy start makan dgn kerap dgn kuantiti skit. Lepas tu dah ok da. Org ckp baby kat dlm lapar. Sbb tu air ludah terlampau byk.. sy try je tapi betul la lepas tu dah takde

4y trước

Oh tak tahu pulak.. Tp sy makan bnyak pon sama jugak😓puasa2 pon tetap air liur bnyak keluar

mula mula memng mcm tuh mcm sye xley msuk mkn ape pon mntah mknan muntah air mntah angin .. nty da nk msuk 3bulan da okey alhamdulillah bly mkn ape mommy nk mkn

4y trước

Sy mkn xde masalah..boleh je, tp lepas mkn rasa loya, skrng dah msk 5bln,loga kadang2 ada lg,tp air liur makin meriah..enth bila la nk habis..

Sama mcm sya sis.. Sya pun xsmpi 5 saat , meludah suda balik.. air liur terlampau banyak kumpul.. Kandungan sya 12weeks.. muntah² pun belum hilang lagi..

4y trước

Normal sy smpi 6 bulan baru hilang alahan to tetibe 8 bulan dtg balik nasib baik sikit

Mcm saya dia jadi x sedap tekak.. Rasa mcm berlendir ja kt tekak tu.. Bukan kahak.. Jadi kerap nk batuk & meludah ja sbb x selesa ada lendir tu..

4y trước

Betoi sis.. X tahan rasanya.. Hari2 muntah skrg ni.

Saya xleh nk bc msj puan... Mebi hp sy xbpe nk canggih+ sy gune android phne kut..sukar mmbc nya😅😅✌nmpk kotak2 je

4y trước

Saya pun sme xblh bce

sama la sy air liur ni ade je walaupun dh ludah..smpai sediakn bks utk ludah sb xlarat nk ulang alik ke blik air..stiap 5mnt msti ade😪

4y trước

Sy lg kerap,dlm 1jam dah blh smp setengah gelas kaca ikea😭