masalah kulit kering pada pipi bayi

Slmt pg.. Nk tnya mcm mn nk sembuhkan mslh kulit kering d pipi bby sya..? Sya ada mnggunakan bedak agnesia utk dsapukan pd pipi bby.blh bgtau ada lg k cara?

2 Các câu trả lời

Maybe sis boleh cuba guna cream Bepanthen. Murah je saya beli dulu dalam rm8. Saya beli sebab nipple crack masa pantang. Tp rupanya boleh guna utk nappy cream and rashes jugak. Anak saya kalau naik merah2 pun saya cuba sapu Bepanthen dulu. Btw, cuba stop dulu guna bedak agnesia tu. Setahu saya bedak tu sifatnya mengeringkan. Selalu guna kalau nak redakan gatal atau rengsa. Takut jadi lagi kering pulak kulit baby.

sme ngn baby sy....sy letak lotion baby stiap hari trus lmbut kulit die