buasir teruk

slm smua ,ad x sp ii prnh pkai ubat buasir mn elok?tlg cadang sikit sy buasir teruk sgt🥺tp x brni nk ckp due bln 12 lg tkut psl buasir ni buasir terkeluar and x msuk balik🥲 tk sakit pon cuma tkut🥲25w preg and nk tya air kelapa boleh minum x

12 Các câu trả lời

Awak, make sure bagi tau dr awak ada buasir supaya dr boleh bagi nasihat dan ubat sepatutnya. Sy xbagi tau dr masa beranak buasir meradang teruk keluar sakit gila lepas beranak. dr marah sbb xbagi tau awal2. Sy sampai tahan sakit 2nd day dr dtg hospital sbb beranak sabtu dr xdtg hari ahad. Isnin baru nampk dr baru dpt ubat buasir. Merana lah 2 hari tu tahan sakit. Nasib dr ada bagi ubat lembutkan najis klau x ntah mcm mane nak membuang tu. Jadi sy nasihat tolong bagitau dr jgn malu2 dgn dr yg beranakkan awak.

Sy dulu sblum pregnant mmng dah ada buasir. Lagi2 lah yg masa pregnant, buasir teruk mmng cream anucare je lah penyelamat sy stiap masa ya, nak jalan pun ssah buasir asyik trkeluar je🤦🏻‍♀️ Lepas bersalin, buasir lagi teruk tak dapat tolak masuk smpai dr sarankan utk operate sbb buasir besar mcm biji guli. Tapi sy rajin brendam air suam, slowly buasir sy ok & boleh tolak masuk.

saya pun buasir yg terkeluar tak boleh masuk, setiap kali buang memang akan sapu krim brand Anucare boleh cari kat farmasi, dia bantu kecutkan. sbb tu jelah saranan pakar yg saya jumpa sbb selagi tak beranak doc tak nak buat apa2 prosedur sebab kalau operate akan libatkan bius, jd kena tunggu lepas beranak baru doc akan decide utk operate etc

1d trước

btl jgk ap sis kata huhu tp sy buasir dh mekar

Saya buasir teruk juga.. Makin baby besar akan cepat kena buasir.. Sblm ni guna cream buasir brand Hurix.. Mmg kesan.. Tp baru2 ni xjumpa brand tu, saya buat rendaman guna air garam epsom.. Lagi sng baik kalau buat rendaman, bengkak cepat surut dan buasir mmg cepat baik

saya baru lepas operet buang buasir haritu masa kandungan 19w d hosp swasta. dah tahap 3 buasir x blh tolak masuk.. cuma doktor x benarkan bius penuh spnjg proses tu.. bius separuh ja.. skrg sy dh 24w.. alhamdulillah dah okay. baby pun okay ja..

18h trước

saya hadap buasir sebelum pregnant lagi tapi br ni paling teruk prh rasa .25w pregnant ,sakit buasir yg mmg sampai x bole tido .g 3 klinik ,semuanya hanya bg ubat antibiotik dan sapu dan ubat masuk dlm pungkur .so bagi saya tips yg blh apply,dlm seminggu minum ubat lembutkan najis ,klau berak then jadi buasir ,terus sapu ubat dkt kawsan buasir tu bagi dia kecut .itu ja la yg saya buat skrg huhu mmg ra trauma ya nak berak pon takut .ada jumpa doc dkt 1 klinik swasta ni .dia kata mmg kena operate ja tp kena g hospital .dia x berani buat utk ibu mengandung .kita yg takut nk buat huhu

Bgtaw je doktor msa checkup kt kk..dia akn kluarkn slip ubat utk buasir...sy pn buasir..ubat vitamin pn doktor suggest tukar yg lain..alhamdulillah buasir sy yg mekar dh kecut..klu tk, nk duduk pn seksa...dgn tgh sarat lg..😅

saya kena jugak hari tu masa 20w. doc sruh tunjuk , malu2 pun tunjuk jela hahaha pastu doc letak krim kebas. then doc sruh beli krim tu kat farmasi. masa doc letak tu pun alhamdulillah senang msuk balik

jgn tkt bgtw misi kk..sy pn. buasir masa preg asyik nk kena tolak je..ada msa bengkak rsa sakit..tpi sy abaikn..skli beranak jadi lgi besar..seksa nya la msa kena seluk dgn sakit kena jahit lg..

mula2 letak gula putih dekat kawasan tu.. lepas tu beli minyak clenz 99 kt shoppe / tiktok.. sapu hari2.. mmg akan baik

Manfaatkan antenatal checkup sebaiknya. Time ni la awak boleh tanya doktor macam macam dan minta advice doktor.