baby kuning

Slm ibu2...ibu2 bleh share cmne nk hlgkn kuning ank

9 Các câu trả lời

BF BBY dgn kerap..sy mandikan BBY 2x sehari dgn air rebusan belimbing buluh o dukung anak..n jemur BBY kdg2 sekejap dlm 10 minit..biasalah berpantang dgn org tua...ibu jgn mkn ubat herbs dulu utk 10 Hari pertama o smp hilang kuning ank tu..Hanya mkn biasa je buah Oren,sawi,kurma,radish..ikan..ayam kg,ikan haruan,. alhamdulillah 4 ank Sy xpnh jaundice..Ada cuma xsmp kena amik darah..skg pregnant ank ke5 xsbr, nervous semua Ada lps 6 tahun..

Kalau saya.. saya mandikan bayi dengan air teh pekat 888 tu . kerapkan bayi menyusu setiap sejam . patu sya try ii sikit jemur bayi hehe kejap je . Alhamdulillah tk smpai 4 hari turun dah kuning nye .

kalau saya, nak turunkan kuning dengan cepat, bagi susu lactogen. sebab kalau bagi susu badan, memang lambat turun dan kalau turun pun, turun sikit ja.

Sis bley cbe mndy kn baby dgn air halba,rebus dlu halba ,lpas tu bg suam²..mndy baby..alhamdulillah dgn izin allah cpt trun kning😊

kena bg baby kerap minum susu. bangunkan baby utk susu kalau dia nak tidur je. sbb baby biasa nak tidur je bila kuning

Beri sekerap yang boleh susu badan ke anak.. Jika susu badan kurang, beri susu formula lactogen..

Ssu bdn sepenuh nye.. sis mkn lah sngkuang cina nti ssu ibu mngalir dye dpt mnum..

Kerap kan susu badan, bangunkan anak tiap 2jam bagi susu

kerapkan bagi susu badan