mummy,nak tnya, kalau dh pukul 9 baby x cukup gerak , tpi pukul 10 mlm baby ada kick,perlu ke check

skrng saya 29 weeks

8 Các câu trả lời

Apa yg saya belajar dri apps ni, ada mommy yg penah ckp, tepuk perut tapi tepuk manja kejut dia bangun. Sy pernah jd masa 35 weeks. Baby rasa kurang gerak, bila sy buat mcm apa yg mommy tu ckp, Alhamdulillah baby gerak aktif. Ajak dia sembang jugak. Insha’Allah semuanya sihat sihat

Macam saya ada masa baby aktif, ada masa dia banyak tidur . Hari tu pun pernah pergi hospital sebab baby kurang gerak , doktor kata kadang baby gerak je , cuma kita kadang tak sedar . Kalau rasa was was pergi je hospital . Sebab kita tak tahu apa yang jadi kat dalam .

Dia kiraan kena dalam 12 jam sis. Macam saya, nurse suruh kira start 9 pg sampai 9 mlm. Td saya bagitau nurse yg saya ni kerja shift. Jadi saya kira masa saya berjaga je /tak tidur. Nurse okay je. So saya kira pergerakan baby dari 5pagi - 5ptg.

saya pun 29w mula 9 pg hbis 10 grakkn 6 lebih or pkul 7 ptg. selalu klau wat kje rumh tghari mmg susah nk rasa bby gerak. pas wat kje rehat mnm air sejuk smbil bersembg dgn baby alhmdulillh bby bg respon

biase baby sy sebelum pkul 6 dh complete kiraan. klau x dekat pkul 6 xcomplete sy akan minum air sejuk n gosok perut smbil ckp dgn baby.alhamdulillah ade respon ☺️

jgn tgu ank grak sdri. biasakan kjut dia.kot dia tdo ke. kne pgil dia sllu. mnum air sjuk ke. dia boleh tu grak byk sblm 9mlm cuma kne pgil.

nak tanye 27 minggu baby tak bergerak mcm biasa .knp ye risau pula saya

sy kalau pagi mula jm 8 pagi, mlm pun hbis jm 8