pengambilan ubat ketika mengandung

Skrg sy tgh pregnant 9w+..tgh selsema,blh x ambk ubat selsema ye?

8 Các câu trả lời

X digalakkan sbb baby dlm fasa perkembangan lg. Data yg ada skrg x ckp lg nk buktikan ubt selsema tu akan menyebabkan kcacatan janin ke x(bagi nama loratadine). Better cari benda2 natural-lemon, teh, madu

Flu is only a virus, it will pass with drinking alot of water and alot of rest. Actually there are no medication for flu, the one that was prescribed by doctor is only for us to sleep.

Sy mkn je. Tp jgn tlalu kerap n mkn y doss rndah.. Mmg xelok tp klu slsma spe leh thn asyk bersin gegar bhgian prut

Boleh pergi klinik or pharmacy utk beli ubat selesema yg safe for pregnancy. Diorg akan bg.

Inform doc yg sis pregnant, dia akan bg ubat yg sesuai

stop drugs.. ambik vit C atau guna ubat sapu jer mcm vicks

Tak digalakkan.. Better jumpa doctor dulu

Hnya pndl je buleh. Lain rfer doc