pendarahan awal trimester

skrg sy 10week.. dr 8 week ada pendarahan koko kadang2 merah skrg pon masih ada lg .. tp x byk .. dh mkn duphaston x berhenti jugak .. tp td scan baby ada degupan jantung.. ada x ibu yg ada experience mcm ni tp baby survive ..

1 Trả lời

Alhamdulillah saya ikut je arahan doktor.. Kurang 2 minggu, darah berhenti sendiri nya. Tapi teruskan makan ubat yg dibekalkan doktor. Elakkan stress Jaga pemakanan Minum air kosong secukupnya Jangan buat aktiviti berat dan angkat berat. Rehat secukupnya