pendarahan

27hb saya ada pendarahan serta darah beku mcm daging2 tu , ikut kn usia kehamilan 12minggu dh .. tp wktu pendarahan saya trus g hospital , lepas cek doktor sahkn laluan xbuka , luka kat dlm pun xda bila scan baby saya mcm embrio sahaja sngat kecik smpai susa sngat nak nmpk , kira2 usia nya baru 5minggu .. doktor ckp antara 2 kemungkinan baby x jd sbb ikut kn last piriod baby dh nak masuk 2bulan lebih spatutnya dh nmpk bentuknyaa bilaa scan tu , atau mungkin salah tarikh last piriod sbb janin kecik sngat umur sebulan baru ☹️tp sya x salah simpan tarikh last piriod sya siap save lg tarikh tu 😥 , doktor bg masa 2minggu untuk scan balik nak tengok baby berkembang ke atau x , kalau x mmbesar mungkin baby x jd dn akn keguguran 😭 . ada x yg alami mcm saya ? bolh jadi ke baby tu akn mmbesar selepas 2minggu ni 😥saya sedih sngat bila kluar pendarahan tu dn trima kabar kurng baik 😭 , smpai skrg pendarahan masi lg 😔 ..

4 Các câu trả lời

sy pernah mcmtu dri kndungan 7w sampai 12w bleeding nonstop ada klua mcm ketulan jugak.. sy disahkan ancaman keguguran(besar peluang utk keguguran 50/50) tp skrng dh 17w alhamdulilah lama dh stop bleeding. awk ptut nya jangan fikir sgt ye ptut bedrest 1-2 minggu insyaallah smua akn ok jangan angkat benda berat jangan slalu bergerak& jangan stress. staystrong mom ❤️🤲🏻

1y trước

amin trimakasih 🥰 saya jd smngat balik

buat masa skrg awk kena bykkn bedrest dlu. sy pn penah jd sblm ni pendarahan dkt² 8wks. dr emergency smpi kena sorong gynae dok scan tvs melalui dlm faraj. tp allah maha mengetahui semuanya, masa 8wks tu subuh dah keluar seketul slps semalamnya contraction.

1y trước

makasih puan , td 31ogos dr pukul 1 hingga 6ptg layan contraction .. first mcm senggugut tp x sakit sngat last2 sakit sngat dh rasa mcm air tetuban pecah , brapaa saat terus kluar seketul , lps kluar seketul baru rasa contraction kurang x sakit sngat dh😔 xda rezki erm 🥲 ..

sekarang bykkan rehat tidur jgn agkat berat apapun kalu bole skrg ni byk2 baring je awak...selagi ada kantung doa byk2 baby ok dlm tu ya...da yg kndungan kecik x nmpk lg ..jgn stress ya doa byk2...semoga awak dgn kndungan baik2

high chance kndungan xjadi. pernah terjadi pd sy.

1y trước

yeke , 😔 makasih sudi jawab