Limau Mandarin

Skrg byk jual, dan byk juga gosip tntng buah nie di rendm bhn kimia xelok dimkn, dan bngsa cina sndri dah tak beli n mkn.. persoalannya kat sni selamat ke ibu mgdung mkn buah limau nie???

Limau Mandarin
24 Các câu trả lời

Macam ni lah sis, sis sndiri dah ckp ada mcm2 gosip n Cina sndiri tak makan . Apatah lagi sis yg mengandung. Lagi lah ta yah makan. Org mengandung ni kan lagi sensitif. Mcm2 kena jaga. Kalau sis dah taw benda tu mmg tak boleh dimakan. Jangan makan. Kita sndiri tak tahu apa effect dia pada sis n baby.

Mmg dieorg letak bahan kimia bg cantik kulit limau tu... sbb dh pernah goggle.. bile dh tau x pernah mkn.. bahaya kot.. lg2 time preggy ni..n mmg bngsa die pun x bli sbb dieorg dh tau..

Sebelum makan rendam air garam du sis..rendam biar semalaman pon tak pa..and then ambik cuci ja..insha allah tak ada apa..kami family makan ok tak ada apa

Buah nie x elok direndam bahan kimia..? Bangsa cina sendiri tk beli n makan..? Tpy kenapa ibu masih makan..? Ambil buah lain iye ibu..

5y trước

Husband dah beli katanya oren tu sikit sgt, dia beli limau nie trus.. dah beli xkn nk buang, so husbnd laa kasi perabis.. kita mkn buah oren..

Tak penah beli , biasa beli buah oren jea , means yg belah than mkn , klau yg kulitnye senang kopek , was was sikit nk mkn

family sy pun dah x beli limau ni after gosip tu..CNY tahun ni dorg beli buah oren sunkis tu je..Sy pun jd was2 nak mkn..

Saya mkn je dah hbis sekotak dlm msa smgu. Alhamdulillah masih slamat dan sihat smpai skrg 😂

5y trước

Hehe. Kalau risau, jgn mkn puan. Ambik langkah bejaga jaga. 😁

Limau ni makan x blh banyak.. boleh buat cirit birit... Nak mkn cari yg kulit tertutup habis. X da koyak..

5y trước

haha mula beli xpkr apa pn, lps trtgok gosip psl buah nie trus kelu xtrkata.. haha

Sy makan je. Tp cuci dulu sebelum kupas. Dan lepas kupas pun sy cuci lg sekali baru makan.

Every year cny buah wajib beli.. 😂😂😂 semua buah import pun kena letak bahan kimia...