sy nk tnya..sy sdg mengandung 29 week...

Sjak kblakangan ni sy sering mngalami rsa gatal yg amat sgt di bhagian miss v mgkn dsbbkn keputihan yg byk..bgaimna cra utk sy hlgkn rsa gatal di bwh tuh?ada x ubat yg ssuai utk dgunakn???

6 Các câu trả lời

saya anak first gatal teruk jgk , masa tu mungkin sbbb sy sllu lambat tukar panty liner , so keputihan lama terbiar , now ank kedua , panty liner sehari hampir 5 6 kali tukar , setiap kali kencing , mesti tukar , sbb macam tk selesa n jadi habit dh , rasa mcm ad kuman haahha , lg lg time fasa setiap 5minit rasa nk kencing , mesti sllu tkr

Bagitahu nurse dan doc.. Saya amalkan selepas membuang hadas.. cuci bersih dan lap dengan tuala kering / tisu kering. pastikan kawasan tu kering. Al hamdulillah.. saya takde masalah keputihan. Kalau keluar pun sesekali dan sedikit. Saya follow nasihat Doc Imelda dan Doc Sakinah di Fb

Inform doc/nurse supaya mereka boleh kenalpasti jenis jangkitan. Jgn pandai2 pakai atau letak apae ubt. Doc akan bg ubat mkn atau ubt masuk dlm mengikut jenis jangkitan.. Gatal2 v ni bahaya utk baby kalau ada jangkitan

5y trước

Oow mcm tuh..mggu dpn sy ada tmujnji jmpa doc...nnti sy akn tnyakn mslh sy ni...t.ksh ya d atas prkongsian ini...

saya sehari tukar spender ad la dlm 4 5 kali..klaw basah2 trus tukar...seeloknya refer doc..nnti dorg chck..tkot ad jangkitan

Spe pernah rsa sakit kt belah kiri. Kdang tido mgiring belah kiri sakit. Nk bngun dri katil sakit jgk rsa. Normally ke

tkot ada jangkitan kuman