Sesak masa mengandung

Hi sis, nk tanya, ada ke terkadang kita macam rasa sesak selama mengandung? Saya terkadang rasa sesak, susah nk bernafas, masa sebelum kahwin tk pernah ada riwayat gestrik, gerd dll

2 Các câu trả lời

sy Susah nk bernafs jgk kdg2..bila baring nak bngun tu mengah nak kene amek nafs dulu Bru okey. prnh Tanya Dr Ms cek up. Dr ckp normal sbb baby dh makin besar then dia menekan lah segala organ dlmn kite. tu yg buat kite makin Susah nak nafs.pastu sy perasan akhir2 ni selalu rs heartburn gak.kdg xtahan jugk. tapi sy pikir normal kut sbb dh tgh sarat ni..

sy masuk trimester 3, baru ada rasa sesak nafas. itupun sbb byk berjalan/ buat kerja rumah. sebelum ni, elok je.