Mommies share

Simtom ap yg mommy alami lepas suntik vaksin dos 1 dan 2 yew

24 Các câu trả lời

sy 1st dose mase 19week..xada rse truk sgt cuma lenguh kt tmpt cucuk..tp 2nd dose 3hari lps..lps cucuk tu ok tapi mlm mse nk tido dah strt rase xselesa..mmg xblh tido smpai pagi sbb sakit bdn sgt2..mmg keesokan harinya baring saje,mkn pn xlalu..cuma risau baby xtahu mcm mana keadaan die..nasib baik masih rse tendang2 mcm biasa..jadi mlm ke dua mntk suami urut blkng bdn Alhamdulillah rse makin ok..skrg ni cuma lenguh2 kt tmpt cucuk je..

Saya waktu 1st dose(20weeks) takde apa2. Cuma lenguh tempat cucuk je. Tapi 2nd dose saya cucuk petang malam start tumbang. Esoknya lenguhhh satu badannn tak boleh bangun gerak langsung. Hahahah. Tapi alhamdulillah selamat suami wfh. Dalam ptg pkol 3 tu boleh bangun dah. Alhamdulillah sampai sekarang baby elok je tendang2 ❤️

1dose tak ada simptom ap2 cuma lenguh tangan tempat cucuk 2hari.Dose yang kedua nih simptom teruk sikit,lepas cucuk terus muntah n pening kepala berpusing.Saya elak makan Panadol so memang melayan kepala ajelaa.N badan maseh xsedap walau lepas 2hari cucuk tapi alhamdulillah baby gerak aktif macam biasa.

sy sinovac...dos 1 lenguh2 sakit kpala dmm 2 hari ...pastu nafsu"bersama" mkin mnjd plk pdahal dr kwen smpai sblm vaksin xde nk gedik2... dos 2 -segala nafsu mkn nafsu buat kje n sgala nafsu jd x bernafsu jantung berdegup2 kuat smpai blh dgr la bunyi tu.. sakit tmpt cucuk... dmam 3 hari

1st dose pfizer xde demam just sakit kt tempar vaksin jem 2nd dose demam menggigil malam lepas vaksin. lepas makan panadol alhamdulillah lepas 2 hari elok demam. tp lepas tu pening2 plak. 😅😅

dose petama lenguh kat tempat cucuk je, dos kedua malam tu nak tidur kaki sejuk mcm ais, sengal tulang mcm na demam sepanjang malam x dpt tidur lena, hari kedua baru sengal2 tulang tu hilang.. t

sy 1st dose just lenguh2 tangan tempat cucuk je dlm 2 hari. 2nd dose semalam, lps cucuk ok je.. harini start sakit 1 badan dan pening sikit.. tapi alhamdulillah baby aktif mcm biasa

first dose baru lagi..sgt2 mengantuk, bengkak sikit and hilang selera makan smpai detect kk check up bacaan urin detect no makanan dlm badan..dah kena masuk air sehari..😁

1st Dose, sakit sikit bhgian tempat cucuk seja.. 2nd dose baru ambil sehari lepas.. bhgian tempat cucuk x brapa sakit mcm 1 dose ari tu... #pfizer

1st dose cuma pening dan mengantuk 15weeks. 2nd dose pon bende yg sama je 18weeks. tapi lain org lain kesan nya. kesan saya 1 hari je