Saya ada masalah gatal2 satu badan..setiap malam saya mengaru mng xtahan sangat dgn alahan ni..

Sila bantu saya

4 Các câu trả lời

Sama saya pun gatal ii pada badan yg sgt teruk tp apakan daya pakai ubat pun tk baik , dr kata steroid lah pun paling berkesan tp dia tk sarankan untuk guna semasa preg takut effect baby jadinya dia bg ubat biasa je yg tk brp berkesan , lps je bpe minggu gatal surut dan skrg dh tinggal parut 🥲 tp saya enjoy je alahan ni hehe , semoga dibeerikan kesembuhan dan kekuatan pada yg kene alaahan jenis ni

Sy pon ade alahan gatal jgk tp dgn suhu panas n sejuk…Dr bagi calamine lotion n ubat mkn…stiap org alahan gatal ni lain2 jnis…sis kne bgtau Dr la nnti gatal jnis cmne, apa yg sbbkn gtl..sbb bila pregnant hormon mningkat…alahan gtl sy mmg dh lama sblm kawen lg tp xteruk n jrg kena..sejak pregnt je mkin mjadi2

sya dh mcm2 jumpa dokter pakar dan mcm2 ubt saya guna still tetap sama...luar bekas parut je tinggal tpi gatal dalaman dye tu yg xtahan hari2 nk mgaru

Better jumpa doktor pakar kulit. Sbb alahan semasa hamil ni tak semua orang sama hadapinya dan rawatannya.