obimin

Siapa tahu cara makan obimin dgn betul

43 Các câu trả lời

Tempoh hari saya ada tanya cara makan obimin dengan betul. Dia cakap tak kisah sebelum atau selepas makan, tapi make sure tempoh 3 jam . Maknanya kalau sis nak ambil, ambil lah 3 jam sebelum makan atau selepas waktu makan. Pastu saya sendiri pun tak da ambil makanan berat untuk elakkan nutrisi dia hilang

Cara makan ubat obimin ni tidak kisahlah siang ataupun malam. Tapi saya cadangkan untuk telan dia menggunakan air oren atau air yang masam-masam. Sementara tu kalau rasa nak makan biskut ke, boleh tapi cukuplah sekeping dua je sebab nak elakkan makanan berat masuk dalam tempoh 3 jam tu

Setahu saya lah, cara makan obimin yang betul adalah perlu diambil 3 jam sebelum makan. Saya pun amalkan yang ni sebab taknak khasiat tak sampai sepenuhnya untuk diri dan baby dalam kandungan. Tapi saya pantang ambil kafein atau milo sis. Takut hilang semua nutrisi-nutrisi baik dia

Before ni pun saya tak pasti cara makan obimin yang betul macam mana. Saya pun still newbie.. then baca dekat FB prang cakap makan 2-3 jam lepas makan or waktu perut kosong. Waktu makan pulak tak kisah bila nak makan. Pagi boleh malam pun boleh. Saya makan before tidur.

Ada orang makan obimin ni muntah-muntah. Kalau jadi macam ni better ambik malam. then make sure perut tu kosong masa makan obimin ni. Lagi satu cara makan ubat obimin ni kena makan 2 jam selepas makan or dalam 30-45 minit before makan

Dulu masa saya consume obimin ni kawan-kawan saya yang consume cakap seeloknya telan guna air oren.. Or any air yang masam-masam. Senang dia nak serap.. Cara saya makan obimin macam tu lah tapi kalau nak cara makan obimin yang betul boleh rujuk yang lebih pakar

Nurse saya cakap. Kena makan 2jam sebelum makan. Atau sejam selepas makan. Baik awak ambik 2jam selepas makan..saya amal kan 2jam selepas makan. Biar pun hb saya rendah tapi. Kandungan saya masih sihat. Harap² vitamin obimin tu asbab boleh tolong anak saya.

Cara makan obimin dengan betul adalah 3 jam selepas n sebelum waktu makan. Macam saya, hari ini saya start makan 3 jam sebelum sarapan. Time siapkan minuman untuk suami, saya telah makan ubat obimin ni, biasanya dalam kul10 pagi ke atas juga lah