BERSALIN BULAN PUASA

Siapa pernah terkena due dalam bulan puasa? Dan berpantang sendiri. Macam mana jaga mental fizikal ye? 😭 Sy walaupun jauh lagi due, tapi bila fikir boleh stress pula. Macam mana nak jaga adik baby, nak jaga abg nya lagi. Makan minum berpantang. Bagi kata-kata positive pun cukup untuk saya cool down rasa stress ni. Tq mommies 🥲 Nota : Sy ada mertua ckgu, tapi entah la biasa la kita lagi prefer mak sendiri jaga kan. Mama pula dah duduk atas kerusi roda. Tak nak susahkan mama. Due sy selang 6 hari raya 🥲

4 Các câu trả lời

sy pon due insyaAllah bulan puasa. due 5.4.2024. sy pon xtau sape nk jaga saya nanti 😂 . masa anak kedua sy pantang sendiri je sbb PKP. suami cuti seminggu time tu. lepas tu decide dengan suami anta anak taska fullday. so senang sikit saya. anak sulung pon makan minum mandi dh kat taska. bila dia balik suami pon dh balik. ni tahun depan ni dh la nk dekat raya mcm xnk susahkan mak sy. sbb dia pon nk raya, anak dia bukan sya sorang. huhuhu. dengan anak sulung lagi anak kedua lagi. mmg sy cari pasal pregnant lagi 😂. tp sy pikir2 balik. raya ramai orang kalau nk balik kg mesti ramai org datang ziarah risau pulak dengn baby nanti. baby dh la fragile. jadi sy pikir2 sy follow the flow je lah. pantang sendiri dengn bantuan suami. xnk pikir banyk2 nanti stress. awak ikut mana yg terbaik untuk awak. pantang x boleh stress.. hrp awak dapat menyelesaikan masalah ni. semoga dipermudahkan urusan awak.

Due saya 14april dalam hati berharap sangat biar la baby keluar bg can mak dia raya dlu. kalau tgk pregnancy lepas no1 dgn nom 3 keluar awal. nom 2 lambat seminggu dari due date. kot2 la geng nom genap ni memang geng keluar lambat dapat la merasa raya dly 🤣

Saya due 04/04/2023 insyaAllah.. saya rasa kena minta banyak kerjasama drpd suami. Sebelum suami pergi kerja, minta masakkan ke.. kalau ada rezeki lebih, mgkin boleh upah kenalan/cl utk masakkan lauk pantang…

12mo trước

Sy pun 4/4/2024..haha.. Ble la buat majlis akikah masa raya trus open house... Minta fmly dtg awl tlg masak2😂...

saya pon due bulan puasa, 1 April..1st baby n Masih terpikir2 lagi nk ambik CL ke nk balik pntang kt kg