Hip pain atau pelvic pain ???

Siapa pernah sakit bahagian sini. Bawah pinggang atas punggung gitu. Kenapa yaa ? Baru masuk 5month ni. Nak berjalan nak pusingkn badan time nak tidur. Hmm sakit dia mcm rasa tercucuk. Ada kaitan baby membesar ke ?? Ke diri ni terlampau aktif ? #firstmom #firstbaby

Hip pain atau pelvic pain ???
11 Các câu trả lời

Sy nak masuk 5bln dh sakit area situ. Smpai dekat ligamen kanan kiri, dgn kelengkang dkat kemaluan kita tepi ada tulang. Sakit sgt area situ. Ada inform masa g scan, doc ckap normal sbb baby nak mmbesar n baby mmg duduk bawah tuh. Scan baby pun Alhamdulillah okey. Mula2 risau juga takut ada apape dgn baby. Mngkin juga sbb sy nk msuk 5bln tpi perut mcm 7bln. Mmg rasa berat nak bawak 😅 cepat penat. Sy kerap urut pkai mnyak matahari tuh je. Atau lotion. Nak pkai mnyak panas tak berani Sis sblm bangun tidur atau nak bangun dari baring cuba utk jgn bangun terus. Sy buat kerap baru rasa kurang. Wlaupun tak hilang. Selalu urut slow2 area ari2 bawak ke atas, gosok2 pinggul. Mntk husb urutkan bhagian peha sbb selalu urat tegang area situ. Pusing kiri dulu, pastuh kanan. Bagi dah selesa, baru bangun pelahan2

2y trước

Kan, pastuh nak buat kerja nak berjalan rasa sakitnya kdang klau penat dlm masa sama tahan sakit nangis juga lah. Boleh buat moody 😂 nnti nak elok ckap kat baby takpelah dik, yg pnting adik sihat dlm perut ye. Baru rasa okey sikit 😂 part tuh urut lah p mana pun tetap sakit. Takpelahh, kita kena kuat 💪🏼💪🏼

Sy masa pregnant 4bln hingga nk msuk 6bln sakit kt area celah kelangkang..ngilu dia jgn ckp la..nk berjalan pn terkengkang mcm org dah sarat..ble jln dpn org cover la skit..x bleh nk buat ape klau urut pelan2 @ buat ape pn..just doa yg baik2..

Syaa masuk 8 bulan dh sakit mcam ni , nk berjalan pon sakit , nk pusing mengiring masa tido pon sakit , time nk bangun tido tuhan ja tau sakit tu mcam mna , lepas je bersalin dh okey , sya prnah bgitau doc tapi doc kata tu normal

saya, masa masuk 9bulan terus sakit, nak baring pusing memang sakit.. sampai menangis² saya, Maybe sebab masa tu saya banyak berjalan, pergi sana sini, tapi lepas saya senaman kupu², rehat, alhamdulillah seminggu dah okay..

kalau sakit sgt cuba refer doctor. mcm sy doctor ckp normal. sakit tu akan hilang after bersalin. masa 1st pregnancy pon rasa. 2nd pregnancy pon rasa. doctor bgtau baby tengah membesar dlm rahim kita.

Masa p checkup cuba cerita masalah sakit ni.. kdg ada org sakit sciatic nerve pun blh jd rasa sakit mcm awak ckp tu. Byk faktor jgk mcm awk ckp baby nak besar, awk aktif dan blh jd sbb hormon..

2y trước

setuju

selalu bagitau dr dia ckp normal baby tgh membesar . selalu urut(usap) slow2 sampai la hilang sikit baru boleh tido. kadang2 tgh jalan or tgh tido pun terjaga sebab terasa sakit tu.

Sy masuk 6bulan dah start sakit area tu. Lama jugak sakit sampai masuk 8bulan. 9bulan tu dh tak rasa sgt. Lain org lain pengalaman.

Sy masuk 9bln baru rasa sakit bahagian ni ya Allah sakit tu sampai nk tunduk time solat seksa rasa

Sy pun sakit pelvic..salah duduk skit mula la dia sakit..baring pun kna belah kanan baru ok