nak tanya

mummy² pernah tak mengalami keputihan? bole tak share tips untuk hilangkan keputihan time pregnant

9 Các câu trả lời

sis cuba amalkan basuh dengan rendaman air sireh. saya alhamdulillah rumah mil banyak sangat daun sireh. cara saya, sediakan satu bekas khas tutup rapat jgn bagi habuk masuk or whatever lah, basuh bersih dan ramas sireh tu letak dalam bekas khas tu and rendam dengan air then bila nak pakai amek je bawak masuk bilik air. sehelai sireh sekali pakai, so memang banyak lah sireh jawabnya 🤣saya amalkan ni alhamdulillah takde rasa gatal, keputihan. underware selalu tukar pantyliner jgn pakai yg ada scent.

Klau ikutkn misi ckp.. Keputihan mmg normal bila hamil.. Y x bgusnya.. Bila keputihan wrna lain.. Ms V gatal.. Keputihan b'bau.. Itu kena buat rwtan..jngkitan kuman..

Pd mula pregnant mmg byk.. Sy g klinik gtau nurse sbb xselesa pastu jumpa doc dan doc bg ubt utk msukkan dlm.. Alhamdulillah ok..

5y trước

Sy pun ambil jgk sampel pastu doc masukkan trus ubt.. Alhamdulillah skrg dh xada sgt cuma waktu bdn letih tu akn luar tp sikit ja

Cuci dgn air garam or air suam. Banyakkn air masak. Kurangkan manis. No feminine wash tau.

5y trước

Samaaa

Kalo cuci dgn daun sireh bole tak coz i pn ada keputihan kena pakai pantyliner

Banyakkan minum air masak suam..kurangkan makan minum yg manis2

Kputihan mmg kerap blaku ktika hamil..sy biasa..mnum air sja..

Sy keputihan tp after peknen. sy refer doc.

5y trước

Haah...doc just bgi ubt utk hilangkn gatal...

Normal tu sis. Kecuali ad gtl²