D&C

Siapa pernah buat D&C selepas keguguran?sakit tak ye? Saya baru keguguran 11 minggu..tapi doktor bagi 2 pilihan sama ada terus cuci atau tunggu 2 minggu lagi sama ada turun sendiri sepenuhnya atau tidak.

9 Các câu trả lời

Saya diberi masa 2 minggu tapi selepas beberapa hari selepas jumpa doktor, darah turun . Tapi yerpaksa d&c juga sebab kantung dah besar masa tu. Masa d&c, dlm keadaan tak sedar sebabnya kena bisu 1 badan. Kandungan masa tu baru 3 bulan dan d&c di Hospital Putrajaya. Selepas 7 tahun, kini saya pregnant utk kali kedua. Harap² saya selamat melahirkan baby kali ni .. Amin ..

Sya masa ggur ank first tu..kndungan 5bulan...pecah air ktuban kt rmh...g hospital..dr shkan ank sya dh x brnyawa...esokkan dr msuk ubt utk lhirkn bby...lps kluar bby... Dr scan dlm perut ada lg sisa drh bku dlm perut...kna buat D&C... tp sya x sdr pn..lps kna bius....sdr2 misi pnggil nma sya....siap dh cuci

Tak sakit. Akan diberi bius. Memang tak sedar mase proses cuci. Bangun2 je da siap, boleh balik. Mungkin ada rse mild cramp skit dlm bbrpa hari dan kuar darah sikit, tgh proses nk pulih kan.

Saya tunggu darah tu keluar secara normal dulu. Dan semaasa kluar, sakit mcm period pain saja. 2/10. Kalau sakit bersalin 11/10😅

Saya pernah buat dua kali D&C,bg pengalaman saya xsakit. Tapi bergantung pada individu juga

3y trước

bius penuh ke dua2 dnc?

Sy dlu d&c ms 11mggu jgk..doc bius satu bdn mmg xsedar lgsung..sedar2 je dh siap smua

Sy pernh ,langsung x sakit... Jgn risau mommy...

5y trước

Sy d&c bulan 3,sy mmg nk plan after 3 months,bulan lepas mula bersama utk n skrg tgh tunggu missed period ni... Tapi kalo lepas d&c mmg senang lekat.. Plan n Bersama masa waktu subur ye..

Ya..bius sepenuhnya.

Doktor akan bius.. x sakit..saya br keguguran 10 hari lepas..doakan semoga saya dikurniakan lagi rezeki zuriat ☺

4y trước

Mungkin kau minum ubat la