Single Umbilical Artery

Siapa pengalaman anak lahir dengan SUA? Lepas kelahiran macam mana perkembangan anak2 ya? Boleh share? I'm 36weeks 1 day. Doc monitor until next week appointment nak tengok if tumbesaran baby tak berkembang need to do force delivery. Doc cakap kalau tak okay baby boleh mati dalam kandungan sebab tak cukup nutrisi since SUA ?

2 Các câu trả lời

Hi nk tye.. ada apa apa follow up tak selepas baby SINGLE UMBILICAL ARTERY lahir. Dr ada kata apa ap tak. Sbb saya paeds datang cek kata okay lpstu senyap jek sampai skrg.. saya risau…boleh share ke

2y trước

anak saya dah 2 tahun. tahun depan bulan Jan masuk 3 tahun. lepas buat ultrasound organ dah x da apa² lagi dah. hanya continue vaccine saja. Alhamdulillah semua normal.

Maaf sis, ni 1st time saya dengar ttg SUA. Semoga Allah mempermudahkan urusan sis dan baby. Aamiin 🤲🏻