oren sunquick.

siapa mcm sy. hari2 mesti minum air tu. ada kebaikan? atau sy ptt elakkan? kandungan 24w

12 Các câu trả lời

apa yg sy tahu dr doc pakar yg pnh rawat mak sy kata oren sanquick tu sbnrnya tiada vitamin c ..sm mcm ribena dia byk kandungan gula..dlu mak sy slalu minum smua flavour ada dkt rumah dan selalu bncuh nk2 bila musim panas minum rs mcm cpt hilangkan dahaga tp tula..kndungan gula tggi jd senang dpt kencing manis..jika xnk alami gdm better beli air juice marigold sbb dia dr buahan..dan dkt kotak dia siap bgtw ada kndungan vitamin apa trdpt pd juice..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

sunquick tu gula je awak. Macam saya, saya beli buah oren sunkist atau apa2 jenis la then saya perah sendiri dalam cawan jadikan jus oren. Tanpa gula. Sedap😍Baru real vit c. Skrg nak masuk 36 weeks saya masih buat air tu sebab nak minum dgn ubat tambah darah. nurse suruh minum dgn air perahan limau. Kalau boleh kurangkan ye. Takut sangkut gula nanti.

stop je la wak. sy sangkut gdm sbb sunquick tu. nurse ajr minum zincofer dgn sunquick jgn letak gula. eh apo sangkut.. bkn slh nurse tp mungkin salah sy bancuh kot.. zinc mmg bgus mkn dgn vitc utk penyerapan.

sunquick tu air gula perasa limau etc. kalau rasa nk minum ambil kebaikan, mkn real limau real buah. kalau sekadar nk minum silakan. berpada la sbb gula tinggi dh dlm sunquick tu pun

Saya juga selalu minum sunquick. tetiba teringin dan suka pula dengan oren sunquick 😂 cuma saya bancuh sekali jaa sehari. Alhamdulillah tak sangkut kencing manis.

Seeloknya sis minum air perahan limau real(purut/nipis) tanpa gula Real food>processed food. Mcm2 kandungan bahan proses kordial tu sis, lagi pula minum tiap2 hari

Saya pun minum sunquick every day tapi tak letak gula sebab dalam tu pun dah ada gula. So far saya gdm on diet tapi bila saya check gula alhamdulillah okay je

2mo trước

sama lh x letak gula. hr tu baru 1kli chek gula.. x tau lps ni cm mna

mak saya kena kencing manis sebab mnum setiap ari sunquick tanpa gula. sebab terpengaruh dgn iklan konon ade vitamin c yg tinggi. sudahnya skg kencing manis.

1mo trước

kann. misleading ads. kesian kt org tua yg terpercaya.

Saya minum sunquick oren hari2 dari 1st -3rd trimester sbb nk makan ubat zincofer. Tapi xletak gula lah. Buat suam2 waktu malam sblm tidur

2mo trước

Sis kena gdm tak?

saya hari2 minum sunquick tak sangkut gdm tp berat saya naik banyak. so saya da stop ambil. kena repeat minum air gula next month