ribena atau sunquick

Morning..nak tanya, time first trimester nie kadang2 bila minum susu makin mual, kalau sy minum air ribena atau oren sunquick xpa x? Akn effect kandungan x?

4 Các câu trả lời

Boleh sis. Tapi better jangan letak gula. Dalam ribena dan sunquick tu sendiri dah ada gula sebenarnya. Macam saya, saya buat dan perah sendiri air limau kasturi sejag setiap hari.

4y trước

Owh yaka? Sy memang minum lemon hari2 tp sejak taw pregnant sy xbrp nk mnum apa2 air manis atau perisa, susu ja minum pon..sy risau effect kandungan.. terima kasih skali lg atas info sis 😊

Normal sis sy pun pernah alaminya. Mual bila minum susu. Saya kunyah kismis utk atasi mual lepas amik susu.

4y trước

Sama2

Kalau boleh jangan letak gula, takut sangkut gdm. Kalau tak boleh minum, try mintak doktor pil kalsium.

4y trước

Sama2 😁

Boleh je.