39w blm ada tnda

Siapa kt cni due 22/4?? Esok dh 39w..cuma tnda ada cairan coklat,perut mengeras n ada contraction skit..sakit tu ada tp x kerap..dlm 5 minit 10 kali...contraction dtg dlm 30 saat mcm tu..tp skng hilang dh contrction nya.. ada mcm sy x??klu blh nk skit betul2 dlu bru pg hosptal..

10 Các câu trả lời

Puan, keluar cairan berwarna coklat itu dikira tanda2 nak bersalin (depends on your body akan bersalin dalam waktu terdekat atau seminggu lagi). Sebaiknya ke hospital untuk cek bukaan dan tanya doktor. Nurse di tempat saya pesan jika ada 3 tanda utama ni, sila ke hospital segera. (1) keluar lendir darah @ cairan coklat 2) pecah ketuban 3) kontraksi yg kuat dan kerap) Taktahu baby dalam perut bagaimana 😊 Takpe kalau doc suruh balik dulu, janji kita tahu kondisi baby -(detak jantungnya, keadaannya, dan juga keadaan ibu baby-stabil @ sihat) Semoga dipermudahkan urusan bersalin Puan 😊🤲🏻