39w blm ada tnda

Siapa kt cni due 22/4?? Esok dh 39w..cuma tnda ada cairan coklat,perut mengeras n ada contraction skit..sakit tu ada tp x kerap..dlm 5 minit 10 kali...contraction dtg dlm 30 saat mcm tu..tp skng hilang dh contrction nya.. ada mcm sy x??klu blh nk skit betul2 dlu bru pg hosptal..

10 Các câu trả lời

sya hri tue , 39w2d xda sakit.. cuma perut mengeras sepanjang hari.. kejap2 mengeras.. pastu ada keluar cairan sikit2 tp xda darah.. sya decide pegi PAC sbb risau ketuban leak & alhamdulillah sya x terlambat.. sbb admit je wad , baby terberak dlm perut dh.. so doc pecahkan air ketuban on the spot.. masuk LR & induce sbb takut baby termakan najis.. dh induce bru rasa sakit contraction.. oh , masa pemeriksaan tue mmg dh bukak 4cm tp mmg xda rasa sakit.. masuk LR 5cm , then induce.. dlm dua jam bukaan penuh, selamat bersalin.. register masuk wad jam 8:30am, bersalin jam 12pm.. dlm 4jam saja.. mmg xsangka hari tue jg bersalin sbb dua ank sblm ni mmg sakit contraction dlu pstu keluar darah.. yg ni xda tanda signifikan.. dia mengeras dan keluar air sikit2 saja..

Puan, keluar cairan berwarna coklat itu dikira tanda2 nak bersalin (depends on your body akan bersalin dalam waktu terdekat atau seminggu lagi). Sebaiknya ke hospital untuk cek bukaan dan tanya doktor. Nurse di tempat saya pesan jika ada 3 tanda utama ni, sila ke hospital segera. (1) keluar lendir darah @ cairan coklat 2) pecah ketuban 3) kontraksi yg kuat dan kerap) Taktahu baby dalam perut bagaimana 😊 Takpe kalau doc suruh balik dulu, janji kita tahu kondisi baby -(detak jantungnya, keadaannya, dan juga keadaan ibu baby-stabil @ sihat) Semoga dipermudahkan urusan bersalin Puan 😊🤲🏻

lain org lain tanda dia...Kita x dpt nak bezakan dgn org lain puan..Lbh baik pergi saja hosp wpun xde sakit atau ape..Sbb semua dh tanda2 sbnrnya...X slh pergi check sbb melibatkn 2 nyawa...Sy ni dulu xde turun tanda bersalin ank no3..Janji ada konsisten rs mengeras selang 10 hingga 5 minit.Nanti kat hosp nurse akn check laluan.

Sy xde tanda lendir coklat lg tp mgeras tu dah byak hari, 10minit sekali perut mgeras. Tiap hari tangguh nak cek hspital tp xjugak turun tanda coklat. Klau bgun je msti ada contraction tp blh tahan lg. Nak kena baring je hmm. Msa sy 34minggu doc cek bwah br 1cm. Skarang dah 38minggu..

Due date saya 24/4 . Saya pon belom ada tanda2 lagi 😌. Cuma baby kerap mengeras tapi tk lama dalam seminit 2 saja . Baby suka sngat kut duduk dalam ni 🤣, harap2 tk overdue sudah laa , doakan saya semoga dipermudahkan urusan bersalin nnti ☺️

due sy 21hb . klo x vesalin jgak ni kk sruh g hspital 21hb 😂 tanda apa pon xdak . sakit2 tipu adelahhg . bby nak mommy mkn mcm2 lg tuhhh

Kira dah tanda2 la tuu. Kalau hosp tak jauh takpe la. Kalau jauh, better pegi je utk check bukaan 😁

dah ada tnda laa tu.. conrraction mai 5 mnit hilang seminit tu dh leh dtg sepital dah check jln.

saya 39week 2hri..cnrtion dah 2 hri main2 ..tnda xldea kluar.prgi hsptl.bru 1cm..

2y trước

x kat rumoh..Sbb bru 1cm dktr sruh blk..

sama la Sya 19./4 .kluar lendir jernih je..still sakit skit2

2y trước

sama due kita..moga kita semua dipermudahkan bersalin nnt 😊