40 Weeks

Hi... Siapa kat sini dah 40 weeks, tapi baby belum keluar lagi..Kelengkang dan bawah perut dah mula sakit, tapi baby tak engaged lagi...

114 Các câu trả lời

Saya 40w 4hari skrg... serah diri 23hb ni... Baby seronok duduk dalam perut lagi...Mana yg overdue mudah2an kita bersalin dilancarkan,dipermudahkan urusan kita. InshaAllah... 🙂🙂

12mo trước

saya dah 40 minggu 2 hari itu normal tak saya risaw

saya esok ngam2 40wk. kena serah diri ke hospital. mucus plug & air ketuban xde kluar. cuma perut slalu mengeras, pelvik sakit tapi x kerap & baby aktif bergerak. celah kelengkang dah rasa merenggang, mcm baby dah engage je. takut kena induce, tapi takut lagi kalau kena ceaser 😢

3y trước

epidural boleh mintak ke kalo gov hosp?

saya 40 minggu 1 hari tpi bby blm klr lagi...tapi sejak mlm tdi rsa sakit kat bahagian pinggul ,ari ari,kelangkang pun ada tapi kalau lama sgt baring haa baru rasa sakit kat situ..tapi bahagian pinggul dan ari ari tu ye sakitt aje skrg ni...bila lah bby nk klr agaknya🙂😌

3y trước

dah bersalin ke sis?

saya 40 week 2 day baru bersalin itu pun kena paksa kluar masuk obat...n bukak an stack 7 tak nak tambh doc masuk ubat lg lalu infus...18 jam akhir nya kluar...terkejut bila tengok badan baby terlilit usus n tali pusar nya sndiri...alhmdulillah masih boleh lahir normal

3y trước

pasal baby kat scan dah 3.5 berat nya...takut lg besar bila tunggu hari lg...alhmdulillah baby selamat sehat sis berat 3.2

last appointment dgn doc hri tue 37w4d , kepala dh bawah tp x engaged lg huhu.. tp kalo jalan ke berdiri ke mmg sakit kat tulang pelvis, angkat kaki nak pakai seluar pun sakit.. 39weeks nnt kena jumpa doc lg kalo still x bersalin.. harap2 x overdue sbb ank 2nd bersalin pd 40 5days..

hai semua nya,saya baru 40 weeks, sekarang saya punya last date doktor bagi 23,semlam Ada Rasa sakit Ari Ari Sama belakang Sama peruk tapi pagi ni saya pi jalan2x tapi belum lagi Ada tanda baby mahu ke keluar sekarang ni kena tunggo ini Hari kalau dia keluar risau la🥺

saya pun. sakit sangat kelengkang, nak jalan pun sakit,bgn kene plahan2. 40w 3d. serah diri, 11/7. moga2 baby keluar esok ke, tak pun mlm ni 😂 tkt sangat kene induce, 2x ganda tuh 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

sama... sy pn 40w.. tp rs sedih doktor bkn bg kata semangat tp bg sy resah ckp psl negatif sbb dia nk pksa bersalin.. suami xizin sbb sy dn bby masih aktif dan dh buat semua ctg bby.. masih aktif.. dh masuk. jalan cuma xengaged lg.. sy smpi anxiety

𝚜𝚢𝚊 𝚍𝚊𝚑 40 𝚖𝚒𝚗𝚐𝚐𝚞 3𝚑𝚊𝚛𝚒...𝚝𝚙 𝚋𝚊𝚋𝚢 𝚜𝚝𝚒𝚕𝚕 𝚕𝚐 𝚍𝚕𝚖 𝚙𝚎𝚛𝚞𝚝

2y trước

Sama lah kita tapi baru kuar lendir gan darah baru

baby pkp ni takut nak keluar agaknya. byk penyakit kat luar ni. saya pun tak bersalin lagi. risau juga. dah 40w4d. ada keluar lendir coklat. tapi sakit² takde.baby Masih gerak

3y trước

Sy pla da 40 Minggu 5 hari perut SMA belakang salalu skit LPS tu bunyi keputihan kluar