Iberet folid

Siapa ibu mengandung kena mkan ubt iberet folid?. Kena mkn sebelum atau selepas makan??. Sy makan ubt ni, rasa pening2 dan muntah2. Normal ke?

5 Các câu trả lời

Iberet folic kna makan time perut kosong.2jam sblm makan@2 jam slps mkn.itu utk penyerapan maksima.kalau ambik slps mkn@sblm cukup2 jam ubt tu xde kesan.

Sblm mkn pn blh sis..or selepas mkn..jika selepas mkn..sis kena gap dlm 2 jam..lepas tu br mkn iberet dgn jus oren 😉jgn minum dgn air kosg nti muntah

5y trước

Sm2 😉jika minum susu gapkan ms mkn iberet selepas 2 jam juge ea😉✌

Mkn sebelum tido.. 2 jam selepas mkn

Dan better ambik bersama juice.

mkn sbelum tdur