Bakal melahirkan anak kedua

Siapa due date bulan 8 disini. Sy 30/8.. Btw ada tak yg sudah ambil cucuk booster.. nurse suruh sy ambil app tapi sy belum pergi lagi.. huhu.. #secondtbaby

26 Các câu trả lời

dua date saya 19/8 . haritu pergi check up, ada 1 nurse tu nasihat je ambik booster.. saya diam jela. pastu ada 2 nurse tu pulak tanya nak ambik booster ke tak.. saya cuma cakap, mengandung ni saya tak naklah booster2.. cukup cukuplah.. dorang ok je, tak marah atau paksa pun.. baik je. sy tak nak vaksin2 ni sbb sy risaukan kandungan saya. sekiranya berlaku apa2 pada sy dan kandungan bukannya pihak hsptl tanggung apa2.. kita yg kena tanggung risiko sendiri. yg dah booster tk berlaku apa2 itu takpa, tapi berlaku apa2 buruk, nak cakap apa kan? huhu.. booster tak wajib pun, selagi boleh tolak tolak jela ☺️

3y trước

thats y sekarang ni blh kurantine dirumah jika ada sysmtom x sihat, bila x blh bernafas br gi hosp

InsyaAllah due date doctor bg 15/8 Nnti... Nurse ada tnya psl booster... Sy ckp tak ambek lg . Nurse kata, tkpe pn, nak ambek lps bsalin pun nnt boleh je .. Dorg pun tak nak jgk ambek risiko klu ada apa2 JD dgn kandungan n mak.. InsyaAllah tawakal je sis.

3y trước

ye betul tu

Alhamdulillah..saya da ambik booster dalam 4w mcm tu.. masa tu miss period dan takda buat upt lagi.. but suami surh ambik booster.. syukur just lenguh2 tangan dalam 2 hari gitu.. Skrg prgnant 15w*.. Alhamdulillah Allah maha memelihara..

sy mase 14w da amek booster, alhamdulillah xde ape effect.. skrg da 28w, minggu lepas check up nurse ade tanye pasal vaksin & booster.. alhamdulillah sy da complete semua.. suami pon same..

Saya ambil booster pada 24w. Semuanya ok, asalkan kita tak berpenatan sebelum dan selepas booster. pada hari booster makan dulu sebelum ke tempat vaksin. minum air kosong secukupnya

3y trước

ya tiada kesan apa. Lengan lenguh tu biasalah 2 hari. Kalau mengantuk saya tidur terus. Tak mahu berpenatan. Kita kan sedang hamil kan.

nurse yg rawat saya cakap booster ambik lepas bersalin kalau org tanya ckp pregnant lepas bersalin baru ambil takut ketahanan badan kita tak kuat bila ambil time preggy

3y trước

betul, sewaktu kita preggy daya kekuatan x sama..

sy due bulan 4..hehehe....37minggu sudah besok.Sy x ambik booster...misi pun x paksa..doktor di klinik pun x tanya.sy memang pilih utk x mau booster dlu..

aku dah seminggu amik booster.. lepas amik booster pergi hospital sebab contraction check jalan 2cm sampai ke sudah tak bersalin sekarang 35weeks

siapa due date bulan 8 boleh join group telegram nii. kita boleh share2 pendapat dan sbgainyaa https://t.me/+ToAu3RJ12N5hNmNl

Saya due bulan 8 jugak. 2/8. Saya cucuk booster sebelum tahu pregnant. Alhamdulillah baby membesar dengan sihat. Skrg 21weeks