BERSALIN NORMAL

siapa dekat sini pernah bersalin normal? cerita sat pengalaman hampa. anak first czer, sekarang tengah pregnant anak kedua 33w. berharap sangat dapat bersalin normal cuma takut nak meneqan sebab tiada pengalaman. tengah takut pun ada, tak ready nak bersalin pun ada. gap anak first dengan kedua dah 2 tahun 10 bulan. 😂 #bantusharing

2 Các câu trả lời

dengar arahan dari doctor betul2.. teran bila doctor suruh teran.. teran tu macam berak sembelit.. jgn angkat punggung langsung kalau tak nanti koyak banyak.. jangan menjerit masa meneran dan belajar cara bernafas masa nak meneran tu..

meneran mcm nak berak. tp make sure punggung jangan angkat. dagu kalau boleh angkat sampai cecah dada. boleh tengok youtube cara bersalin normal