Anak

Siapa dalam ni ada anak yang autism ? Mcmana ciri2 dia yaa ? Mcamana buleh tahun yang anak ni autism ?

1 Trả lời

Anak saya sorg. Mild. Ciri2 yg nampak, hand flapping,ketawa dan nangis tak kena masa dan tempat,jalan tiptoe,speech delay,no eye contact,suka main sorang2,tak berkawan,main toys cara salah, suka main tayar kereta mainan. Anak saya takde susun2 mainan macam budak autism lain. Autism kan spectrum,meaning tak.semua ciri2 sama dengan semua budak autism.

4y trước

klau umur 1t4b suka buat tgn mcm genggam gamit..klau sruh bye pon genggam gamit..bru boleh ckp appa,bak n nenen..kdg2 ahhh lpas minum air..n aumm masa suap mkn..pstu jln tiptoe..tp ad eye contact..mcm tu autism ke..ke masih normal sbb awl lg untk detect?