Petua anak

Siapa ada petua supaya anak dalam kandungan keluar nanti kulit putih2 sikit kulitnyaa ? Share2 info gais

38 Các câu trả lời

Hahaha sy pula terbalik. Sy nk baby sy kuar kulit tan.. But its ok baby putih ke tan ke as long die lahir cukup 10 jari tangan dan kaki, sihat sempurna tu pun da alhamdulillah

Warna kulit anak ikut genetik mak yah. Klu mak ayah sama2 kulit gelap, ank pn gelap la jgk. Susah nk terangkan tp masa belajar biologi zaman sekolah menengah dlu ada blajar.

4y trước

Yer betul ni sis.. sy belajar biology jugak sampai ke peringkat matrikulasi, memang inilah yg sy belajar.. topic genetic inheritance.. hihi xde tiba2 kulit anak jd warna lain selain parents xpun atok nenek

Utk putih x pasti tapi kalau lesung pipit org tua penah bg.. Mase 7bulan makan tapai pulut secubit.. Anak sy 5 org semua ade lesung pipit.. Mak bapak xde pon lesung pipit

4y trước

Setakat ni alhamdulillah xde pape jadi. Makan secubit buat syarat je

sy xmslh ank putih ke hitam ke..yg ontg sihat sempurna cukup sglny..nk cntk/hensem putih/hitam nnt ja dh dewasa pndai2 buat perawatn...😅😅😅

suami sy gelap..sy sdrhna je..kuar ank putih lepak mix mcm arab mcm hindustan pn ade..time prggy..sy doa ank sy sht..baik..smprna tbuh bdn.tu je..alhmdulillh

99% ikut genetik ibubapa bayi tu. Faktor pemakanan hanya mempengaruhi keadaan kulit bayi tu. Mkn mknan sihat bkn kulit baby ja sihat tpi baby pn ikut sihat.

cara pengambilan makanan juga..byknkn MKN buah,ternusu ,syur..KLU x putih juga itu biasa Allah menciptakn..kita hnya mrancang.smoga awk dan bby sihat

Genetik sis. Tp perua orang2 tua untuk kulit bersih (bkn putih) minum air kelapa bila kandungan 7 bulan ke atas. Minum minyak kelapa dara pun boleh.

Makan buah tembikai merah.. Kuning atau tembikai susu.. Sekurang2nya ikhtiar.. Mmg la ikut gen mak ayah.. Tp kita usaha.. Allah yg tentu kan.

mak bapak putih x.. kalau putih InsyaAllah la bole putih.. kalau gelap redha je la.. tu semua kurniaan Allah.. jnji anak sehat sempurna..

4y trước

apa yg nak dibanggakan ank keluar putih mcm cina? alahai.. Allah cipta manusia sebaik2 bentuk sempurna hitam putih mengikut kehendaknya... putih tak menjadi taruhan anak pandai,cerdik,berakhlak,soleh or solehah.. what's the point?