tinggi gula

nk tnya ne apa petua mau turun kn tingi gula .hri² cucuk ambil darah.boleh info sikit tak?

tinggi gula
8 Các câu trả lời

Diet control sis.. Nasi kurangkan & kalau boleh makan nasi yang panjang tu(kurang kanji). Pastu lebihkan sayur.. Daging pun kurangkan..kerap makan tapi portion kurang.. Saya dulu makan breakfast sekeping wholemeal bread+ susu segelas (pkl 7am) pastu minum air kosong. After ambik bsp (lepas 2 jam) makan roti kosong or bread lagi (dlm pkl 10am), pastu lunch biasa pkl 12 suku2 separuh. Then pkl 3 lepas bsp makan snack buah. Then pkl 6/7 makan malam suku suku separuh.. Air kosong jangan kurang yer.

sy pn cmni aritu..smpi kena htr report bsp kt doc..padahal xminum manis pn..siasat pya siasat smbil buat test sendiri di rumah 4 kali sehari, rupanya yg buat gula sy tinggi adalah sbb mkn nasi byak..lpas dr tu sy diet, hya mkn nasi segenggam shaja waktu lunch..ptg yg biasa sy mkn nasi berbukit tu, sy gantikan dgn mkn lauk je..klu sy lapar, sy kunyah buah..serius gula turun lepas tu..smpi hypo pn ada..sbb sy xmnm manis..🙂

Cuba minum air bali. Buat sendiri dekat rumah lagi jimat sikit. Banyak kelebihan air bali ni. Amalkan seminggu or 3 hari bfore nak p ambil darah. InsyaAllah akan ada penurunan..yg penting makan dan minum pn kena jaga jg.

huhuhu sama kes dgn saya.. tp saya da on methfomin dan insulin.. tp still naik.. diet kene jg.. betul nasi kene kurang... suku nasi separuh sayur suku lauk..

4y trước

Sma dgn saya puan..dh on ubat n insulin..bacaan tetap sama..😰

selain kurangkan makanan bgula, boleh amalkan minum virgin coconut oil...banyak khasiat amalkan vco ni

kurangkan makanan manis,kena jaga pemakanan,pemakanan suku2

kena diet sikit kurangkan manis. nasi pon suku. sy 7.8 gula tinggi jugak

4y trước

Sya gula 7,90 tggi jg ni,,,kena la diet,tapi ok jg la,,allhamduillah gula Sya turun jg,makan suku2 separuh,makan sayur,buah dgn air kosong ja,,,

sis berpa buln mengandung?