Spotting awal preggy

Siapa ada pengalaman spotting awal preggy yg agk lama 2 minggu.. Sy nk msuk week 6 spotting on off nk dkt 2 minggu. Tp alhamdulillah perut ok x sakit.. Cuma risau la..

8 Các câu trả lời

Hi, masa saya awal preggy hari tu, saya spotting agak lama, lebih kurang sebulan lebih. Doc bagi mc beberapa hari utk bed rest dan bekalkan saya dgn ubt kuatkan rahim. Bila masuk kandungan 11 minggu, spotting dah tiada. Sekarang dah 13 minggu, baru lepas buat scan tdi, Alhamdullilah baby membesar dgn sihat. Sya cdgkan segera jumpa doctor dan amalkan makanan dan suppliment utk baby dan kita as pregnant mom.

2y trước

Saya pergi klinik siti, buka buku pink pun di situ. Saya dah buat appointment di kk utk buka buku pink tapi mereka tapi telefon lagi utk set appointment

hi.. pergi jumpa doc n bgtau ada spotting. Usually doc akan bg ubat duphaston (ubat kuatkan rahim) ataupun injection proluton. Sy haritu ms awal2 pregnancy dpt injection 2x every 2 weeks n mkn duphaston 3x sehari. lepas masuk week ke 10 mkn duphaston 2x je sehari n no more injection.

2y trước

sis blh tau dpt injection TU kat klinik kat mn ya. tq

mcm sy. start 6w sampai 8w. 7w sy p hosp utk cek alhamdulillah baby oke je duk dlm kantung. tapi sepanjang 5 bulan pregnant sy kerap bleeding. tak boleh buat kerja berat. skrg dah 33w alhamdulillah dah kembali normal. baby pun sgt aktif dlm perut.

saya 5w5d..still confuse utk solat..nak kata spotting pon tak..dia mcm light bleeding. Doc cakap threatened miscarriage. ni dah hari ke 3 light bleeding tu. Sakit perut pon xde.

2y trước

yeke..doc suruh buat apa je?

mcm akak sy. smpai nk dekat beranak spotting tu. baby semua ok. masa pregnant tu doc ckp dia ad fibroid. ntah laa. doc pon xconfirmkan baik². sbb baby dia ok.

Sis pg dlu jumpa doktor tgk bby ok ka tak,,pastu bedrest ja,,

2y trước

baik.. tq ye..

pg klinik total bedrest sampai bleeding stop.

Saya mcm saya sis hmm risau mcm2 pikir kan

2y trước

haahhh wrna coklat