Hi mommies saya baru lepas scan alhamdulillah dah 5 week. Tapi ada cyst 5 cm..

Siapa ada pengalaman macam saya. Ibu buat apa ya saya terkejut bila doktor ckp td #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

6 Các câu trả lời

Saya masa pregnant anak pertama pun ada cyst. First scan 4w tak nampak kantung. Cuma nampak cyst je 6cm. Tiap 2 minggu kena followup dr. InshaAllah baby makin besar nanti cyst makin kecut 😊 saya cyst kecut habis masa 12w. Dr kata ada je kes cyst tak kecut. Tapi sangat2 jarang berlaku. Kes macamtu dr akan arrange untuk operate keluarkan cyst masa 14w. Tapi memang sangat jarang berlaku. Cyst masa pregnant memang biasa akan kecut bila baby makin besar 😉

2y trước

Oh yeke alhamdulillah. Masa sis scan cust 6cm tu sis ada rujuk pakar tak . Sbb saya dari klinik dia bg surat refer hospital

Sy awal pregnant ada fibroid lpas tu alhamdulillah dh xde hilg mcm tu je, pantang mkn ambil makanan berkhasiat dn x mkn ayam dn mknan segera atau process food

2y trước

Semoga dipermudahkan segala urusan sis soo😊

Sye dua2 awal pregnancy ada cyst. Dr pakar kata cyst tu ade utk menyokong pembesaran kandungan/janin jadi tak perlu risau. Lepas 3 bulan pandai hilang sendiri.

2y trước

Besar cyst sis. Sbb saya dalam 5cm doktor suruh refer pakar ..

pantang makan sis. boleh google. saya aritu lepas gugur ada cyst 2cm. lpas tu saya preggy skrg dah 21week cyst hilang sendiri

2y trước

Yeke insha Allah terima kasih awak

Pantang mkn, sis google je benda xbole mkn kalau ada cyst, sy masa awal preg pon ada, sy cut trus cheese soya kicap semua tu

2y trước

Sis besar ke cyst awak. Sbb doktor kata saya 5cm agak besar kena operate ke 😌

Saya pun ada cyst masa awal2 , nanti minggu ke 14-15 mcmtu dia mengecut dan hilang

2y trước

Oh yeke. Doktor kata saya 5cm agak besar. Sis punya cyst besar jugak ke. Nanti dia mengecut ya? Sis refer pakar tak?