Cuti sakit keguguran

Siapa ada pengalaman keguguran dapat mc 5 hari je? Dan nak minta extend tak Dr tak bagi? Kenapa ye?

3 Các câu trả lời

Mmg tak bg lama pun, swasta pun sama unless kalau ada complications lain. 5 hari tu cukup lama dah, biasanya d&c 3 hari or less je dpt mc. Sebab gugur ni bukan benda serious & cepat recovery. Kalau ikut akta lahir after 22w sama ada baby meninggal or survive baru layak dpt maternity leave. Kurang drpd tu biasanya doctor bg mc kejap je. Ectopic baru lama saya pernah dpt mc 3weeks sebab dia involve surgery

Depends on doctor..kalo doctor tgok patient x serious die bg jap jer..means xde komplikasi

sy dpt mc 2minggu kat hospital mcm org berpantang. sy gugur 5w je masatu

2mo trước

Oh yeke. Beruntung sis. Kita ni gugur da la kene pantang semula. Emosi pun x okey. Tapi dapat mc kejap je.